חריימה

ליאל גדעוני ז״ל
נולד בירושלים ביום כ"א במרחשוון תשנ"ד 5.11.1993.
סמל-ראשון ליאל גדעוני נפל בקרב ברפיח במבצע "צוק איתן", ביום ה' באב תשע"ד 1.8.2014, בן עשרים ואחת היה בנפלו. הותיר אחריו הורים ושלושה אחים.
אמו של ליאל, מזל גדעוני, מספרת: "תמיד בשבת בבוקר, לא משנה אם הוא יצא לבילוי או לא, הוא היה קם לאכול איתנו את הדג. תמיד הוא ישב מולי. ועכשיו בכל פעם שאנחנו יושבים בשבת בבוקר אני רואה אותו מולי. הארוחה שהייתה הכי כייפית הפכה לבלתי נסבלת. מאז בכל יום שישי זה מאוד מאוד קשה לבשל".

ליאל גדעוני ז״ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
פילה מושט
תפוחי אדמה
גזר
גמבה
פלפל צ'ילי אדום חריף
שום
כוסברה
גרגירי חומוס מבושלים
חריס מתוקה- ביטון
לימון כבוש
לימון רגיל
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה
שמן
אופן הכנה
מנקים את הדגים, שוטפים וסוחטים עליהם מיץ לימון.
בסיר שטוח שמים שמן, פרוסות תפוחי אדמה, פרוסות גזר, רצועות גמבה וצ'ילי חריף- מטגנים מעט הכל.
מוסיפים את השום, כוסברה ולימון כבוש.
ניתן להוסיף גם גרגירי חומוס מבושלים.
בקערה מכינים את הרוטב- מלח, פלפל,כוסברה קצוצה, פפריקה מתוקה וחריפה, חריסה מתוקה (ביטון), מוסיפים שמן ומים ומערבבים.
טובלים את הדגים ברוטב ומסדרים בסיר, מוסיפים מים לרוטב שנשאר בקערה ושופכים הכל לסיר.
מבשלים כ- 20-30 דקות.
מכניסים לתנור גריל לכמה דקות.