דג מרוקאי פיקנטי

עופר דובי אלקסלסי ז''ל
לקריאת הסיפור של 
עופר דובי אלקסלסי ז''ל

ביום כ"ב בשבט תשנ"ו (12.2.1996) נפצע עופר אנושות בתאונת אופנוע קטלנית, בכניסה לקיבוץ כרמיה, והובהל לבית החולים ברזילי, שם נפטר מפצעיו. 

בן 31 היה בנופלו. 

הוא הובא למנוחת עולמים בבית העלמין הצבאי בבאר שבע. 

הותיר אחריו אשה, בן, הורים, שתי אחיות ואח

מצרכים

דג סלומון (או כל דג אחר לבחירתכם)

10 שיני שום

מיץ לימון

כוסברה

שמן קנולה/ חמניות

פלפל חריף (או יותר, לפי הטעם)

פפריקה מתוקה

כמון

פלפל שחור

אופן הכנה

  1. ממליחים את הדגים עם מעט מיץ לימון ומלח למשך 10 דקות ואז שוטפים.

  2. בסיר רחב שמים שמן (קצת יותר מכוס) ומחכים שיתחמם.

  3. מפזרים צרור כוסברה קצוצה, ו10 שיני שום ולאחר מכן מוסיפים את הפלפל החריף. 

  4. מוסיפים חצי לימון פרוס, כוס מים שלמה, כפית מלח שטוחה, כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה וכמות פלפל שחור.

  5. לאחר בישול של כמה דקות יש להניח את פרוסות הדג בסיר ולעטוף אותן ברוטב. 

  6. מבשלים על להבה בינונית, לבישול של 45 דק'.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.