top of page

בטטה וודה

ליאור יעקב בנימיני ז״ל

נולד ביום י"א בתמוז תשכ"ט (27.6.1969) בבאר שבע, בן לשולמית ויצחק.
התגייס לצה"ל במאי 1988 והוצב לחיל-הקשר. בחיל זה עבר קורס מ"כים וקורסים מקצועיים שונים, וכן הצטרף לצבא הקבע בתור טכנאי מוסמך.

ביום ז' באב תשנ"א (17.7.1991) נפל סמל-ראשון יעקב ליאור בעת מילוי תפקידו והובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין הצבאי בבאר שבע. השאיר אחריו הורים, שלוש אחיות ואח.

ליאור יעקב בנימיני ז״ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

5 יחידות  תפוח אדמה(כדאי לשלב לבן ואדום)

1 יחידה בצל בינוני קצוץ דק.

2 כפות כוסברה קצוצה דק

2 כפות שמן צמחי

כף גרגירי חרדל שחור

2-3 עלי קארי

1 פלפל ירוק חריף קצוץ

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/4 כפית כורכום

1+1/2 כפיות מלח

שמן לטיגון


ציפוי:

10 כפות קמח חומוס

1 כפית מלח

כ 1/2 כוס מים

אופן הכנה

  1. שוטפים  היטב את תפוחי האדמה. מבשלים אותם עם הקליפה כ20-30 דקות עד לריכוך.

  2. מקלפים וחותכים לקוביות קטנות

  3. במחבת גדולה או סיר רחב, שמים 2 כפות שמן צמחי מוסיפים את גרגירי החרדל, עלי קארי מטגנים כדקה, מוסיפים פלפל ירוק, כוסברה ובצל. מטגנים להזהבה קלה.

  4. לאחר שהבצל השחים מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מלח וכורכום מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות.

  5. נותנים לתערובת להתקרר ויוצרים עיגולים בגודל הרצוי.

  6. בקערה מערבבים את חומרי הציפוי.

  7. מחממים שמן בסיר עמוק טובלים כדור בבלילה עד שתעטוף אותו מכל הכיוונים. מנערים מעודפים ומעבירים לשמן ומטגנים עד שהעיגולים משחימים.

bottom of page