top of page

אד'ה -מאכל קוצ'יני

שמעון דוד ז''ל

שמעון נפל ביום כ"ח בסיוון תשמ"ג (9.6.1983), בעת מילוי תפקידו במלחמת שלום הגליל.

הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין הצבאי בבאר-שבע. 

הוא השאיר אחריו אם, ארבע אחיות ואח.

שמעון דוד ז''ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

לבצק:

קילו קמח

⅔ כוס שמן

½ כוס שומשום

2 כפות סוכר

½ כף מלח

2 ביצים

מעט חומץ

מים (בהתאם לצורך)


למלית:

½ ק"ג עדשים - להשרות במים, לסנן ולייבש.

3 כוסות מים

3 כוסות סוכר

מעט מלח (בהתאם לטעם)

½ ק"ג קוקוס

2-3 כוסות בוטנים קלויים טחונים גס

מעט הל (למעוניינים)

מעט חומץ

אופן הכנה

למלית-

  1. להרתיח את המים יחד עם כוסות הסוכר, מעט מלח וחומץ 

  2. להוסיף את העדשים, הקוקוס והבוטנים

  3. מתבלים בהל (למעוניינים) ושמים על אש בינונית עד שהמלית נהיית סמיכה.

להכנת האד'ה-

  1. לערבב את כל החומרים וללוש בצק חלק, 

  2. יוצרים עיגולים קטנים מרדדים כל עיגול ומניחים מלית באמצע העיגול, 

  3. סוגרים ומטגנים בשמן עמוק.

bottom of page