קציצות בשר ואפונה סלט "מטבוחה" בתוך פיתה "פרנה"

נהוראי מאיר אמזלג ז"ל
לקריאת הסיפור של 
נהוראי מאיר אמזלג ז"ל

נהוראי מאיר אמזלג נולד בכו' באדר ב' התשכ"ב.

בשנת תש"מ התגייס לנח"ל מוצנח.

נהוראי מאיר נפל ביום יז' בתמוז תשמ"ב (8.7.82) במלחמת "שלום הגליל", בהתפוצצות נגמ"ש.

בן 20 היה בנופלו

הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בעיר אופקים.

השאיר אחריו הורים ושמונה אחים.

מרים, אחות של נהוראי מספרת על המנה:

בכל שישי המשפחה היתה מתאספת לארוחת צהריים אצל ההורים. אמא הייתה מכינה פיתות פרנה בגריל עם קציצות בשר ואפונה, וסלט מטבוחה. היה לנהוראי תפקיד קבוע להפוך את הפיתות ולהוציא אותם מהגריל. הארוחה הייתה מאחדת את המשפחה האחים היו יושבים יחד מספרים ושומעים חוויות.

אחרי נפילת נהוראי אמו לא הכינה יותר את המנה ולא היו ארוחות צהריים בשישי.

מצרכים

מצרכים להכנת תבשיל קציצות ואפונה:

500 גרם בשר טחון

שקית של אפונה עדינה

2 בצל

1 תפו"א

פטרוזיליה

מלח

פלפל לבן


מצרכים להכנת פיתות

קילו קמח

2 כפות שמרים

2 כפות סוכר

כף מלח

¾ כוס שמן

3 כוסות מים


מצרכים להכנת סלט מטבוחה

גמבות

פלפל חריף

עגבניות קלופות

שום

מלח

פלפל

פפריקה אדומה

אופן הכנה

אופן הכנה קציצות ואפונה

מגרדים בצל ותפו"א וקוצצים פטרוזילה לתוך קערה עם הבשר. מוסיפים שמן, מלח, פלפל ו"משייה"- תבלין לקציצות מרוקאי. לשים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. במקביל, מאדים בצל עם מעט מים. לאחר שהמים מתאדים שמים את האפונה עם מעט שמן מלח ופלפל לבן ומים רותחים. מסדרים את הקציצות בסיר, מכסים את הסיר עד שמתבשל.


אופן ההכנה פיתות

לוקחים את הקמח, שמרים וסוכר ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים מים ותוך כדי לישה את השמן והמלח. לשים היטב עד שיוצא בצק רך ונעים. מתפיחים עד להכפלת הנפח. מעבדים את הבצק, קורצים עיגולים שווים ומרדדים אותם לגודל הרצוי על משטח מקומח וממתינים להתפחה נוספת. מחממים סיר גריל ואופים פיתה אחר פיתה.


אופן הכנת סלט מטבוחה

קולים גמבות ופלפל חריף

מכניסים לסיר עגבניות קלופות, קצוצות לקוביות קטנות, שום קצוץ מלח, פלפל ופפריקה אדומה "לפי העין". מערבבים היטב ומנמיכים את האש. קוצצים היטב את הפלפלים הקלויים ומכניסים לסיר לפחות ל 4 שעות.