top of page

קובה סלק של שישי

דקל סויסה ז״ל

Empower
Growth

דקל נולד במושב בר גיורא, בן הזקונים לבית משפחת סויסה, להורים משה וגילה ולאחים ליטל עדן ונוי.

בגיל 15 החליט ללמוד בפנימיה הצבאית לפיקוד של בית הספר הריאלי בחיפה.

לאחר סיום לימודי התיכון, דקל התנדב לשנת שירות באטלנטה שבארצות הברית דרך הסוכנות היהודית, במטרה לשתף את הסיפור הישראלי ולקרב את קהילת היהודים לאהבת המולדת ואהבת הארץ. הוא למד במכינה הקדם צבאית ב״עלי״.

דקל התגייס ליחידת מגלן, היה מפקד ביחידה ויצא לקורס קצינים בסיומו הצטרף לחטיבת גולני, גדוד 13, כמפקד מחלקת טירונים.

דקל נפל בקרב על מוצב פגה, ב-7 באוקטובר 2023, כ"ב בתשרי התשפ"ד (07 באוקטובר 2023)
בן 23 בנופלו.


הקובה הייתה מנה שדקל מאוד אהב ונהג לאכול בכל יום שישי. הוא היה מארח את חבריו מהפנימייה הצבאית ויחד הם היו אוכלים את הקובה סלק.

לחצו כאן
דקל סויסה ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים


למילוי בשר-

1 ק״ג בשר טחון

פטרוזיליה

1בצל קצוץ

מלח פלפל


לקובה (כופתאות סולת)

1ק״ג סולת

1כוס מים על כל 3 כוסות סולת.

מלח , פלפל אבקת מרק בטעם עוף

רבע כוס שמן לכל 3 כוסות סולת


למרק:

4 סלקים

1 בצל קצוץ

5 גבעולי סלרי

2 קישואים

2 גזרים

מלח פלפל

כפית פפריקה

2 לימונים סחוטים

1כפית מלח לימון

מעט סוכר.


אופן הכנה

למילוי הבשר-

בסיר שטוח מטגנים בצל עד שמזהיב

מוסיפים את הבשר ומערבבים מוסיפים מלח פלפל ופטרוזיליה, וממשיכים לערבב עד שהבשר מתפורר ומתבשל. 

מניחים להתקרר.

בינתיים מכינים את הסולת-

מעבירים לקערה את הסולת המלח , אבקת מרק עוף ושמן.

שופכים את המים בהדרגה עד שמתקבלת עיסה רכה יציבה וחלקה.

מניחים לנוח לעשר דקות.

לאחר שהעיסה התייצבה, יוצרים כדורים בערך בגודל של כדור פינג פונג.

בינתיים מכינים את המרק-

בסיר גדול מטגנים בצל עד שמזהיב  מוסיפים את הסלרי גזר קישואים והסלק  מערבבים ומוסיפים ,מים מלח ,פלפל,

פפריקה ומביאים לרתיחה .

בזמן שהמרק מתבשל מכינים את הקובה.

לוקחים כדור סולת ממה שהכנו קודם ומשטחים על כף היד, מניחים במרכזו  מעט מהמילוי בשר .

מהדקים  את הקצוות מסביב למילוי ויוצרים כדור , מכדררים עד שנוצר כדור הדוק שהמילוי לא יוצא.

ממשיכים למלא את כל הכדורים, במידה והכמות גדולה ניתן להקפיא את הכדורים לפעם הבאה.

מכניסים את הכדורים לתוך המרק מוסיפים את מיץ הלימון ומלח לימון .

מבשלים 40 דקות . 

bottom of page