כרוב ממולא

אליאב כחלון ז"ל
לקריאת הסיפור של 
אליאב כחלון ז"ל

אליאב נפל בתאריך א' באב התשע"ד, 28.07.2014 בקרב ב"צוק איתן".

הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בצפת.

בן 22 בנופלו.
השאיר אחריו הורים, שלושה אחים וארבע אחיות.


אמו של אליאב מספרת על המנה שאהב שהוא ידע להעריך כל ביס שהוא אכל והיה לוקח את הזמן כדי להנות מהאוכל.

מצרכים

קילו בשר קצוץ

1 בצל

1/2 חבילה פטרוזיליה וכוסברה

1 כף וחצי רסק

1 כוס מים


למילוי:

1/4 שמיר

1  כף וחצי שמן

1 כף מרק עוף

קורט מלח

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף ראס אל חנות

1/4 כף כורכום

כוס אורז

אופן הכנה

  • מפרידים עלה עלה מהכרוב ושמים במים חמים חצי דקה ולאחר מכן שמים מים קרים כדי שהעלים יהיו יותר גמישים לעבודה.

  • מניחים את המילוי ומגלגלים בעלי הכרוב

  • בסיר מטגנים בצל אחד עם 2 כפות שמן עד הזהבה,

  • מוסיפים כף וחצי רסק, כף פפריקה קורט מלח ומחכים עד לרתיחה

  • אחרי הרתיחה מוסיפים כוס מים ומסדרים את הכרובים בסיר ומוסיפים מים עד לגובה של הכרוב

  • מבשלים שעה על אש קטנה עד שהאורז והבשר יתאדו