כיסונים מטוגנים

יהודה מצגר ז"ל
לקריאת הסיפור של 
יהודה מצגר ז"ל

סגן-משנה יהודה נפל בקרב בלבנון במלחמת שלום הגליל ביום כ"ח באב תשמ"ג (7.8.1983), יהודה נפגע במהלך התקלות עם מחבלים בדרכם לעיון – זחלתא, ומת מדום לב לאחר מאבק ממושך על חייו.

הוא הובא למנוחת עולמים בבית-הקברות הצבאי בקריית שאול.

לאחר נופלו, הועלה יהודה לדרגת סגן.

הוא השאיר אחריו הורים, שתי אחיות ואח.


אחותו של יהודה סיפרה על המתכון: יהודה הוא אחי גדול שמאוד אהב את התבשיל הזה וכל פעם שהיו מכינים היינו שומרים לו כמות יפה שיאכל ויהנה... יהודה היה אדם מיוחד שכולם אהבו.

מצרכים

המצרכים לבצק:

חצי קילו קמח לבן

3 כפות שמן

חצי כפית מלח

כוס וחצי מים (או קצת יותר)

המצרכים למלית:

חצי קילו בשר טחון

3 בצלים גדולים

1 עגבניה מגורדת

חבילה כוסברה

חבילה שמיר

מלח

פלפל שחור

אופן הכנה

  • הוראות להכנת הבצק:

להכניס את המצרכים למיקסר עם וו לישה להפעיל בערך 7 דקות לקבלת בצק חלק ולהניח בצד עם מכוסה בניילון נצמד.

  • הוראות להכנת המלית:

לפרוס את הבצלים ולטגן במחבת בלי שמן ... לערבב וכשמתחיל להשחים להוסיף מים בהדרגה כל פעם קצת עד שיתקבל מרקם חום כמו ריבה להוסיף 3 כפות שמן קנולה, עגבניה, מלח ופלפל.

לקרר ולטחון במעבד מזון ביחד עם הכוסברה והשמיר, להוסיף הכל לבשר בטחון ולערבב טוב טוב.

לפתוח את הבצק לעלה דק לקרוץ עיגולים לשים מהמלית ולסגור להדק טוב טוב .

לטגן בשמן קנולה משני הצדדים.