top of page

טבית- חמין עירקי

יצחק בר אלי

Empower
Growth

יצחק (איציק) בר אלי ז"ל נפל בעת שירותו במלחמת שלום הגליל ביום י"ט בשבט תשמ"ה (10.02.1985).
בן 26 בנופלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי ברמלה.
יצחק הותיר אחריו הורים, שני אחים ושלוש אחיות.


אחותו מספרת: היינו נפגשים כל שבת אצל אמא בגינה ואוכלים טבית, מאכל אהוב על העירקאים.

יצחק בר אלי
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

עוף שלם קטן (1.5 קג)

300 גרם שפונדרה/אסאדו חתוכים לקוביות

2 כוסות אורז מסוג יסמין/פרסי/עגול שטוף ומסונן

1 בצל גדול קצוץ

3 עגבניות גדולות קצוצות/פחית עגבניות קצוצות

כף מלאה סילאן טבעי

כף בהרט

רבע כפית פלפל אנגלי טחון

חצי כפית פלפל שחור

כף פפריקה מתוקה

מלח לפי טעם

7 כפות שמן

אופן הכנה

בסיר יציקה מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ- 2 דקות.

מוסיפים את העוף וקוביות הבשר. מתבלים במלח, פלפל אנגלי, פלפל שחור, סילאן ובהרט.

צורבים את העוף והבשר יחד עם התבלינים מכל הצדדים.

כשהעוף והבשר מספיק נצרבו מוציאים לצלחת לכמה רגעים.

לאותו הסיר מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ- 2 דקות.

מוסיפים את האורז ושאר התבלינים ומערבבים במשך כ- 2 דקות.

מחזירים את העוף ונתחי הבשר לסיר.

מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא של האורז והבשר ועוד 2 ס"מ.

מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ- 45 דקות. מכבים את הלהבה.

(במידה והאורז ספג את כל הנוזלים, תוסיפו עוד חצי כוס מים רותחים רגע לפני שהטבית נכנס לתנור.)

מחממים תנור ל 100-110 מעלות ומכניסים את הטבית למינימום 8 שעות.

אל דאגה, הוא לא יתייבש, נהפוכו, ככל שישהה בתנור כך ייטב.

מגישים לצד סלט עגבניות ועמבה, בתאבון.

הערות למתכון:

ניתן להוסיף ביצים לטבית בכל שלב שתחליטו.

ניתן להוסיף ג’חנון ארוז היטב בשקית קוקי אטומה לסיר הטבית.

bottom of page