הלזניה שגילי אהבה
גילי אדר ז"ל
Empower
Growth
גילי אדר, בת 24, מהישוב לפיד, בת לאורנה ואלדד, אחות לעדי.
גילי הייתה ילדה של אושר וצחוק, שמחת החיים בהתגלמותה.
ילדה שאהבה אנשים והם אהבו אותה.
לצד הפן הכייפי הייתה גילי ילדה רצינית, חכמה, עמוקה, ערכית, יצירתית ואשת שיחה רגישה ומרתקת.
גילי נרצחה בשבת השחורה, 7.10.2023, במסיבת הטבע ברעים.
אמרו עליה: 'היא לא הייתה קרן אור – היא הייתה השמש!"
גילי אהבה אוכל.
אכלה הכל חוץ מגמבה. אם היה בתבשיל / סלט פלפל אדום, גמבה בתצורה כלשהי, היא לא לא נגעה בזה.
אביה אלדד מבשל טוב מאוד, ואת הלזניה שלו היא מאוד אהבה.
הרבה פעמים כשחזרה מהצבא, ביקשה מאכלים מסויימים וזה היה אחד מהם.
גילי אדר ז"ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
לתבנית מלבנית 20*30:
מעט שמן זית
חצי ק"ג בשר טחון
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסא פסאטה (מחית עגבניות)
2-3 שיני שום כתושות
1 חבילה דפי לזניה
מעט חמאה
100 גבינת מוצרלה מגוררת
50 גבינת פרמז'ן מגוררת
1 מיכל שמנת 38%
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית שום גבישי
לגרסה צמחונית וכשרה:
להחליף את הבשר בפטריות חתוכות ולהכין את המתכון באותו האופן.
אופן הכנה
לחמם את התנור על 200 מעלות.
ראשית נכין את רוטב הרוזה:
נחמם 2 - 3 כפות שמן זית בסיר רחב ולא עמוק.
נטגן את הבשר הטחון בחום גבוה ונפורר אותו תוך כדי טיגון (גילי הייתה מפוררת את הבשר באמצעות הקשות/ דפיקות של שני תרוודי עץ).
כשהבשר מפורר ומטוגן כולו נוסיף את השום לעוד דקה של טיגון ונערבב היטב.
נוסיף רסק עגבניות, נערבב היטב ונמשיך בטיגון עוד דקה או שתיים.
נוסיף את מחית העגבניות, נערבב היטב ונביא לרתיחה.
נתבל במלח, פלפל שחור ושום גבישי, ננמיך את האש, נכסה את הסיר ונמשיך בישול עוד 20 דקות לערך.
נוסיף באיטיות את השמנת, נערבב היטב ונבשל עוד כמה דקות עד שהרוטב אחיד ומתקבל צבע ורוד שנוצר משילוב העגבניות והשמנת.
בשלב זה נטעם ונתקן תיבול.
נכבה את האש, נכסה את הסיר וניתן לרוטב להתגבש כמה דקות.
בינתיים נרכיב את הלזניה:
נמרח בעדינות חמאה בתחתית התבנית ובדפנות, למניעת הידבקות הלזניה, (רצוי תבנית זכוכית או קרמיקה מלבנית)
לאחר מכן יש לכסות כליל את תחתית התבנית בשכבה של דפי לזניה.
אם יש צורך, אפשר לשבור חלק מהדפים ולמלא חריצים.
נמזוג עם מצקת שכבה יפה של רוטב הבשר על דפי הלזניה כך שיכוסו לגמרי על ידי הרוטב הטעים.
נפזר מעל שכבה של פירורי גבינת מוצרלה.
נניח עוד שכבה של עלי לזניה, עוד שכבה נדיבה של רוטב ועוד שכבה של מוצרלה.
נניח שכבה שלישית של דפי לזניה, שוב רוטב בנדיבות, ומעל שכבה נדיבה של שילוב גבינת מוצרלה וגבינת פרמז'ן.
נכניס לתנור החם (אין צורך לכסות את התבנית) וננמיך את הטמפ' ל 180 מעלות צלזיוס.
לאחר כחצי שעה, כשהגבינה מעל מבעבעת והופכת לכתומה, הלזניה מוכנה.
נוציא מהתנור ונמתין כמה דקות לפני שפורסים.