top of page

הלזניה שגילי אהבה

גילי אדר ז"ל

Empower
Growth

גילי אדר, בת 24, מהישוב לפיד, בת אורנה ואלדד,  אחות לעדי.

גילי ילדה של אושר וצחוק, שמחת החיים בהתגלמותה. ילדה שאהבה אנשים והם אהבו אותה.

לצד הפן הכייפי הייתה גילי ילדה רצינית, חכמה, עמוקה, ערכית, יצירתית ואשת שיחה רגישה ומרתקת.

גילי נרצחה בשבת השחורה, 7.10.2023, במסיבת הטבע ברעים.

אמרו עליה: 'היא לא הייתה קרן אור – היא הייתה השמש!"


גילי אהבה אוכל.

אכלה הכל חוץ מגמבה. אם היה בתבשיל / סלט פלפל אדום, גמבה  בתצורה כלשהי היא לא לא נגעה בזה.

אביה אלדד מבשל מאוד טוב, ואת הלזניה שלו היא מאוד אהבה והרבה פעמים כשחזרה מהצבא ביקשה מאכלים מסויימים וזה היה אחד מהם.

לחצו כאן
גילי אדר ז"ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

מעט שמן זית

חצי ק"ג בשר טחון, אפשר 1 ק"ג תלוי בגודל התבנית. 

רסק עגבניות

קופסא עגבניות מרוסקות מאיטליה. או - Passaic- מחית עגבניות בבקבוק, רצוי איטלקי.

2-3 שיני שום כתוש

דפי לזניה

מעט חמאה

גבינת מוצרלה מגוררת

גבינת פרמז'ן מגוררת

שמנת מתוקה



לגרסה צמחונית וכשרה:

להחליף את הבשר בפטריות חתוכות ולהכין את המתכון באותו האופן.



אופן הכנה


לחמם את התנור על 200 מעלות צלזיוס. 


ראשית נכין את רוטב הרוזה: 

2- 3 כפות שמן זית בסיר סוטאז' רחב ולא עמוק. 

לטגן את הבשר הטחון ולפורר אותו תוך כדי טיגון (גילי הייתה מפוררת את הבשר באמצעות הקשות/ דפיקות של שני תרוודי עץ, מהצד הצר שלהם).

כשהבשר מפורר ומטוגן כולו אפשר לשפוך בעדינות לכיור את הנוזלים, אם נוצרו כאלו. 

להוסיף את השום לעוד דקה של טיגון, לערבב היטב. 

להוסיף רסק עגבניות, לערבב היטב ולהמשיך בטיגון עוד דקה או שתיים.

להוסיף את העגבניות המרוסקות, לערבב היטב להביא לרתיחה. לתבל במלח, פלפל שחור ומי שרוצה גם אבקת שום או שום גרוס.  להנמיך את האש ולכסות את הסיר לבישול של 5 עד 20 דקות לערך.

לטעום ולתקן תיבול. 

להוסיף באיטיות מיכל אחד ( קטן) של שמנת מתוקה - אפשר שמנת לבישול 15% שומן ואפשר שמנת להקצפה 32%- 38%.  יותר טעים. 

לערבב היטב עד שהרוטב אחיד ומתקבל צבע ורוד שנוצר משילוב העגבניות והשמנת. לאחר רתיחה להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולתת לרוטב להתגבש כמה דקות.


בינתיים נרכיב את הלזניה:

למרוח בעדינות חמאה בתחתית התבנית ובדפנות, למניעת הידבקות הלזניה. 

לכסות כליל את תחתית התבנית (רצוי תבנית זכוכית או קרמיקה מלבנית)  בשכבה של דפי לזניה. אם יש צורך, לשבור חלק מהדפים ולמלא חריצים.

למזוג עם מצקת שכבה יפה של רוטב הבשר, העגבניות והשמנת על דפי הלזניה כך שיכוסו לגמרי על ידי הרוטב הטעים. לפזר מעל שכבה של פירורי גבינת מוצרלה.

להניח עוד שכבה של עלי לזניה, עוד שכבה נדיבה של רוטב, עוד שכבה של מוצרלה.

להניח שכבה שלישית של דפי לזניה, שוב רוטב בנדיבות, ומעל שכבה נדיבה של שילוב גבינת מוצרלה וגבינת פרמז'ן. 

להכניס לתנור החם ( אין צורך לכסות את התבנית) להנמיך את הטמפ' ל 180 מעלות צלזיוס. 

כשהגבינה מעל מבעבעת והופכת לכתומה, הלזניה מוכנה. 




  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.

bottom of page