top of page

מוס שוקולד של אשי

אשר ראובן (אשי) נוביק ז"ל

Empower
Growth

אשי נפל בעת שירות מילואים, בתאריך -9.8.2006, ט"ו באב- יום האהבה, במלחמת לבנון השניה, בתקיפה של מחבלי חיזבאללה שירו טילי נ"ט על מבנה בו הכוח שהה. שבועיים לאחר יום הולדתו ה-36 .

הוא הובא למנוחות בבית העלמין שבמעלה גמלא.

אשי הותיר אחריו אישה, שני ילדים, אם ואחות. לאחר מותו הועלה לדרגת רב-סמל ראשון.


אשי היה בשלן דגול, שף לכל דבר. תמיד אהב לבשל, לארח ולנסות אתגרים חדשים במטבח. משפחתו מספרת כי ייתכן שאם היה עוד בן החיים היה מתקבל לתוכנית בישול כמו "מאסטר שף", שהייתה מוכיחה את יכולותיו. אחת מהאהבות הגדולות של אשי הייתה, איך לא, שוקולד. הוא אהב לאפות ולאכול כל מה שקשור לשוקולד. ביום הולדתה ה-40 של אמו, הכין אשי שולחן שלם של קינוחים נפלאים וטעימים.
המתכון הנבחר, מוס שוקולד אוורירי ומפנק, מסמל את אהבתו של אשי לקינוחים ושוקולד, ואף מקושט במקופלת מפוררת מדרום אפריקה, שכה אהב.

לקריאת הסיפור של
אשר ראובן (אשי) נוביק ז"ל

מצרכים

150 גרם חמאה

500 גרם שוקולד מריר

1 כוס/ מיכל שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל

8 ביצים

3/4 כוס סוכר

שוקולד מקופלת (להגשה)

אופן הכנה

  • מפרידים את הביצים.

  • שוברים את השוקולד לקוביות וחותכים את החמאה לקוביות.

  • מניחים את השוקולד והחמאה בקערה חסינת חום. את הקערה מניחים על סיר ובו מים רותחים (בן מארי), וממיסים את תערובת השוקולד והחמאה בעזרת האדים, תוך כדי ערבוב עדין, עד שהתערובת אחידה וחלקה לגמרי.

  • מכבים את האש ומסירים את הקערה מהסיר.

  • מוסיפים לתערובת השוקולד את התמצית וניל וכוס שמנת מתוקה, ומערבבים קלות.

  • טורפים את החלמונים אחד אחד אל תוך התערובת עד שהם נבלעים לגמרי.

  • בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

  • מוסיפים ומקפלים בעדינות 1/3 מהקצף אל תערובת השוקולד. מקפלים 1/3 נוסף ולבסוף גם את הקצף שנותר לתוך התערובת, עד קבלת תערובת אחידה ואוורירית.

  • מעבירים את המוס לקערת זכוכית גדולה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.

  • מגרדים מעל שוקולד מקופלת או חלבה.

bottom of page