שטרודל תפוחים

משה (מוישל׳ה) מלמד ז״ל
לקריאת הסיפור של 
משה (מוישל׳ה) מלמד ז״ל

נפל ביום ב' בחשון תש"ל (14.10.1969) במהלך סיור על הגבול הירדני. סמל משה מלמד,

בן 20 בנופלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין האזרחי דפנה. הותיר אחריו אבא, שתי אחיות ואת חנה.

מוישל'ה עבד עם אביו במטעי התפוחים. נחמן, אביו, היה ידוע בשטרודל תפוחים המעולה שהכין ומוישל'ה אהב אותו מאוד. אביו הקפיד להכין לו אותו כשהגיע מהצבא, והמשיך להכין לאורך השנים.

מצרכים

· 4 דפי פילו

· 2 כפות חמאה

· 2 תפוחי עץ ירוקים

· 2 כפות חמאה

· כף קינמון

· 3 כפות סוכר חום

· אבקת סוכר

· גלידת וניל

אופן הכנה

  • חותכים את תפוחי העץ לקוביות ומערבבים טוב עם סוכר חום, קינמון וחמאה.

  • מכניסים לתנור ל-20 דק׳ בחום של 180 מעלות. בסיום האפייה מצננים את התפוחים ומסננים את הנוזלים.

  • מסדרים את דף הפילו על משטח האפייה ומורחים אותו בחמאה מומסת.

  • חוזרים על התהליך עם 3 דפים נוספים ואז מפזרים בתחתית את תערובת תפוחי העץ האפויים.

  • מקפלים את הצדדים ואז מגלגלים לרולדה.

  • מורחים שוב בחמאה מומסת ומעבירים לתנור ל-20 דק׳ נוספות בחום של 180 מעלות.

  • כשהשטרודל זהוב וקריספי מוציאים אותו לכלי הגשה, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידה בטעם וניל.