פירשקי עם דובדבנים

בני (בניושקה) קיקיס
לקריאת הסיפור של 
בני (בניושקה) קיקיס

נולד ביום י"ח בשבט תשמ"ב (11.2.1982) בכרמיאל להוריו מרגרט ויורי.

בני התגייס ביולי 2000, ושירת כחובש בגדוד של הנדסה קרבית.

ביום ח' באדר תשס"ב (19.2.2002) נפל בני בפעילות מבצעית סמוך לרמאללה. בן עשרים היה בני בנופלו. הותיר אחריו הורים ואח.


משפחתו מספרת: בני אהב לעמוד במטבח יחד עם אימו ולהסתכל איך היא מבשלת

תמיד אהב לגנוב מדי פעם כמה דובדבנים. שאל שאלות והתעניין כי היו לו תוכניות שכאשר יהיה גדול יכין בעצמו לילדים שלו.

מצרכים

צנצנת דובדבנים ללא חרצנים

יש לסנן את הנוזלים ולקמח מעט את הדובדבנים


לבצק:

50 גרם שמרים טריים

חצי כוס חלב

125 גרם חמאה

רבע כפית מלח

2 ביצים

1 קג קמח רגיל מנופה

4 כפות סוכר

1 סוכר וניל

1 כוס מים פושרים


לסירופ:

חצי כוס מים

5 כפות סוכר

אופן הכנה

יש לתת לבצק לתפוח כ45 דק

על משטח נקי ומקומח יש ללוש שוב את הבצק ממש מעט. יש לרדד את הבצק על משטח מקומח בגובה של 1 ס"מ

לקרוץ עיגולים מהבצק

במרכז כל עיגול יש לפזר טיפה סוכר ודובדבנים כ4-5 יחידות

לסגור את הבצק ולסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם התפר למטה.

הכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות באמצע בתנור לבערך 12 דק  עד אפייה חלקית

להוציא את התבנית למרוח את הפירשקי עם ביצה שעורבבה עם טיפה חלב ולהחזיר שוב לתנור

עד הזהבה.

את הסירופ יש לבשל מראש עד להסמכה

ולמרוח את הפירשקי מיד עם יציאתם מהתנור.

מאותו הבצק ניתן להכין גם מילוי של תפוא ובצל או פטריות ולטגן בשמן עמוק