עוגת שמרים
שי שלום כהן ז״ל
Empower
Growth
נולד ביום כ"ז באב תשל"ט (19.8.1979) בפרדס חנה להוריו רחל ודוד, לשי אחות ואח- מורן וחן.
שי התגייס לצה"ל בנובמבר 1997 והוצב כלוחם בגדוד "שמשון" והמשיך לתפקידי פיקוד וקצונה.
משפחתו מספרת: שי מאוד אהב לאכול עוגת שמרים, אמו רחל הייתה מכינה לו את העוגה עם מילוי שוקולד
ביום י"ח בתמוז תשס"א (9.7.2001) בעת שתיפקד כמ"פ פלחו"ד "שמשון", נפגע שי במהלך פעילות מבצעית, באזור דרום הר חברון, במהלכה הופעל מטען חבלה כנגד הג'יפ הצבאי בו נסע עם שני חיילים נוספים. הוא הובא למנוחת עולמים בחלקה הצבאית בבית-העלמין בפרדס חנה. השאיר אחריו הורים, אח ואחות.
לקריאת הסיפור של
שי שלום כהן ז״ל
מצרכים
חצי כוס מים חמימים
30 גר' שמרים
3/4 כוס חלב פושר
1 ביצה
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
4 וחצי כוסות קמח
200 גר' חמאה
חצי כוס קמח
למלית קקאו:
150 גר' חמאה מומסת
150 גר' סוכר חום בהיר
80 גר' אבקת קקאו
אופן הכנה
1. שמים מים חמימים בקערה גדולה, מוסיפים את שמרים ובוחשים עד שיימסו. מוסיפים את החלב, הסוכר, המלח, הביצה (טרופה) ו2 כוסות קמח ובוחשים בכף עץ.
2. מוסיפים את שאר הקמח (למעט חצי כוח) בבחישה חזקה עד שיתקבל בצק מוצק אך עדיין רך למגע. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים כ-5 דקות עד שיהיה גמיש וחלק. בעת הלישה מפזרים עוד קמח במידת הצורך למנוע הידבקות הבצק למשטח. מניחים את הבצק למנוחה כ-5 דקות.
3. ערבבו את החמאה עם חצי כוס קמח עד שתיראה כעין משחה.
4. מרדדים את הבצק לעלה מלבני 45*30 ס"מ על משטח מקומח. מורחים את כולו, חוץ מ-3 ס"מ בשוליים, בתערובת החמאה. מקפלים לשניים, כך מקבלים מלבן ריבועי. מרדדים לגודל המקורי, מקפלים לשלושה ושוב מרדדים לגודל המקורי. חוזרים על פעולת הקיפול והרידוד עוד פעמיים. פעולת הקיפול והרידוד יוצרת שכבות בבצק והמאפה יהיה דמוי בצק עלים.
5. עטפי את הבצק בנילון נצמד ומצננים במקרר לפחות 30 דקות לפני שממשיכים, עדיף לילה במקרר.
6. להכנת מלית הקקאו ממיסים חמאה וסוכר ומוסיפים קקאו ומערבבים.
7.מרדדים ופותחים את הבצק לעלה, מורחים את תערובת הקקאו ומקפלים, חוזרים על פעולה זו שוב ומחלקים ל-3 חלקים ועושים צמה, מעל מפזרים שומשום.
8. מניחים את הצמה על תבנית להתפחה של כ- 30 דק'. בינתיים מחממים תנור לחום 180 מעלות.
9. מכניסים את העוגה לתנור ל-30 דקות. לאחר שהעוגה מוכנה מוצאים מהתנור ושופכים מעל סירופ מסוכר ומים.