top of page
עוגת שוקולד רוי
מצרכים
1 כוס מים
3 כפות קקאו
1 כפית קפה שחור
1.5 כוס סוכר
200 גרם חמאה / מרגרינה
5 חלמונים
5 חלבונים
1.5 כוסות קמח
1.5 כפית אבקת אפייה
אופן הכנה
מחממים תנור ל-175 מעלות.
בסיר מניחים : מים, ¾ כוס סוכר, קקאו וקפה שחור, מבשלים עד רתיחה ואז ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות.
מורידים מהאש, מוסיפים חמאה (או מרגרינה) ומערבבים עד להמסה מלאה.
מוסיפים חלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד איחוד.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים, כשנוצר קצף עדין מוסיפים לאט לאט את ¾ כוס הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
מקפלים בזהירות לתערובת הקקאו עד שהתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית בקוטר 24 ס"מ, אופים כ-40 דקות
bottom of page