top of page

עוגת שוקולד עשירה של דני

דני (אראל) אנגל ז״ל

Empower
Growth

דן (דני) אראל אנגל ז"ל נפל ביום נפל ביום כ"ו באייר תשכ"ז  (05.06.1967), במהלך יומה הראשון של מלחמת ששת הימים.
בן 22 היה בנופלו. מקום קבורתו לא נודע.
דני הותיר אחריו הורים ואחות קטנה.

משפחתו מספרת: עוגת השוקולד החגיגית הזו הייתה תמיד משמחת את כל בני המשפחה, ואת דני במיוחד! נסו והיווכחו!

לקריאת הסיפור של
דני (אראל) אנגל ז״ל

מצרכים

200 גרם שוקולד מריר

6 ביצים גדולות

200 גרם חמאה/ מרגרינה/ נטורינה לאפייה

כוס וחצי סוכר

כוס וחצי קמח תופח

שתי כפות מים

שלוש כפות קוניאק - לא חובה

תבנית עגולה (או רינג) בקוטר 26-24 ס"מ

אופן הכנה

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • בסיר קטן מניחים: חמאה, שוקולד, ¾ כוס סוכר, שתי כפות מים וקוניאק. מבשלים על אש קטנה עד שנוצר קרם חלק ומבריק.

  • מורידים מהאש ומצננים מעט.

  • מפרידים את ביצים.

  • את החלבונים מניחים בקערת המיקסר ומקציפים עם ¾ כוס סוכר, (אפשר לשים טיפה מיץ לימון) עד לקצף יציב ומבריק.

  • את החלמונים מוסיפים לשוקולד שהתקרר, ומערבבים היטב ובמהירות.

  • מוסיפים את הקמח לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.

  • לאחר שהתקבלה בלילה חלקה בלי שאריות קמח, מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת. שליש בכל פעם, מקפלים בזהירות ובעדינות, עד שמתקבלת תערובת חלוקה בלי שאריות קצף.

  • משמנים תבנית או רינג, ניתן גם להניח נייר אפייה, ושופעים את הבלילה בזהירות.

  • מכניסים את התבנית לתנור החם ל 45 דק'-60 דק'.

  • העוגה מוכנה כשקיסם יוצא ועליו פירורים לחים.

  • העוגה יוצאת גבוהה , עסיסית, עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.

  • אפשר להוסיף גנאש שוקולד לציפוי.

bottom of page