top of page

עוגת גבינה אפויה של ארז

ארז שאול עמדי (לוי) ז״ל

Empower
Growth

ארז-שאול לוי עמדי ז"ל נפל בפעילות מבצעית ביום כ' בטבת תשע"ז (18.1.2017). בן שלושים וארבע בנפלו. הוא הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית העלמין ביבנה. ארז הותיר אחריו אישה, שני ילדים, הורים ואחים.

אחותו מספרת: בכל פעם שאבא שלי מכין את העוגה הזאת אני נזכרת בארז ובכמה שאהב לאכול אותה.

לקריאת הסיפור של
ארז שאול עמדי (לוי) ז״ל

מצרכים

לבצק:

  • חלמון ביצה L

  • כוס קמח

  • חצי בקבוקון תמצית וניל

  • 50 גרם מחמאה

  • גרידת לימון

  • 2-3 כפות סוכר


למלית גבינה:

  • 6 ביצים L מופרדות לחלמונים וחלבונים

  • כוס וחצי סוכר

  • 750 גרם גבינה לבנה

  • כפית תמצית וניל

  • שמנת רגילה (200גרם)

  • 4 כפות גדושות קורנפלור

  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה

מערבלים במיקסר את כל מצרכי הבצק, משמנים תבנית עגולה 26 ומשטחים את הבצק בתחתית, מנקבים את הבצק קלות בעזרת מזלג ואופים ב200 מעלות (לא טורבו) לכרבע שעה או עד שהבצק אפוי ומתחיל להשחים, מוציאים לצינון.
מערבבים בקערה גדולה כוס סוכר עם החלמונים, מוסיפים תמצית וניל ושמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את היבשים (קורנפלור ופודינג) ומערבבים עד שאין גושים בכלל ואז מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.
מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא מדי! עוטפים את הקצף לתוך תערובת הגבינות, משמנים שוב את התבנית מסביב ויוצקים את הבלילה על הבצק האפוי. מכניסים לתנור ב200 מעלות לכרבע שעה ואז מנמיכים את החום ל160 ואופים עוד 45 דקות או עד שהעוגה נראית אפויה ויציבה. לא לפתוח את התנור במהלך האפיה ולהמתין שעה לפחות לפני שמוציאים אותה מהתנור.
בתיאבון!

bottom of page