top of page

עוגיות שושנים מיקי

מיקי (מיכאל) אבני ז"ל

Empower
Growth

מיקי מיכאל אבני בנם של נאווה וצבי.

נפל ביום ב' בחשוון תשנ"ג (28.10.1992) בעת שירותו הצבאי.

מיקי הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין הצבאי בנהריה.

הותיר אחריו הורים, אח - עמית ואחות - לירון.


אמו של מיקי מספרת כי הוא מאוד אהב את העוגיות הללו, כשהיה מגיע הביתה היא הייתה מכינה לו אותן.

מאז נפלו  עברו 30 שנה והיא איננה מסוגלת להכין אותן יותר.

לקריאת הסיפור של
מיקי (מיכאל) אבני ז"ל

מצרכים

שתיים וחצי כוסות קמח

200 גרם חמאה קרה

1 אבקת אפיה

3 חלמונים

1 כוס מיץ תפוזים


למלית :

3 חלבונים

3/4 כוס סוכר

אופן הכנה

מכניסים למעבד המזון את החמאה, הקמח ואבקת אפיה ומערבבים עד לקבלת בצק פירורי.

לאחר מכן מכניסים את החלמונים עם מיץ התפוזים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מקמחים את מישטח העבודה ומרדדים כל  חלק למלבד בעובי כחצי ס"מ.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ומכניסים את הפודינג וניל.

מערבבים בצורת קיפול עד לאיחוד כל החומרים.

מחלקים את התערובת לשלושה חלקים ומורחים על כל מלבן מילוי בצורה שווה, מגלגלים לרולדה דקה ומכניסים להקפאה לחצי שעה.

לבסוף, פורסים את הרולדות עם סכין כל שני ס"מ, מניחים את החתיכות בשכיבה על נייר אפיה משומן ואופים בתנור עד 170 מעלות כ- 20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

bottom of page