top of page

עוגיות ריבה

בן רובינשטיין ז״ל

Empower
Growth

לחצו כאן

בן רובינשטיין היה ילד חייכן, מקסים, אהוב, חרוץ, אהב לעזור לכולם בכל עת.

הוא היה לוחם ומדריך ביחידת הלוט"ר, מלח הארץ ומורעל על השירות הצבאי.

בשבת השחורה, 7 באוקטובר ,2023 בן הוקפץ מבסיסו שבמתקן אדם לעיר שדרות.

הוא היה חלק מהכוח הראשון שהגיע לשדרות ולחם בקרבות הקשים.

בן הצליח לחסל ארבעה מחבלים ופצע את המחבל החמישי – אך הוא הספיק לירות לעברו של בן וגרם למותו.

סמ"ר בן רובינשטיין היה בן 20 במותו.


משפחתו מספרת שעוגיות הריבה היו האהובות עליו.

לקריאת הסיפור של
בן רובינשטיין ז״ל

מצרכים


200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם או 2 שקיות אבקת סוכר
300 גרם או 2 כוסות קמח לבן
¼ כפית מלח דק
¼ כוס או 60 מ"ל חלב 3%
למילוי- ריבת תות
להגשה- אבקת סוכר

אופן הכנה

מעבדים במעבד מזון קמח, מלח ואבקת סוכר.
מוסיפים חמאה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) לתערובת פירורית.
מעבירים לקערה ומוסיפים חלב בהדרגה.
לשים רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעה עד שעתיים למקרר, להתייצבות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
קורצים לפרחים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מהשאריות מרדדים וקורצים שוב.
קורצים את המרכז ממחצית הפרחים.
אפשר לרדד שוב גם את השאריות האלה ושוב לקרוץ פרחים.
אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים לחלוטין.
מפזרים אבקת סוכר בנדיבות מעל הפרחים עם החור במרכז. ממלאים את הפרחים השלמים בכפית ריבה.
מרכיבים עוגיה עם אבקת סוכר (וחור) מעל כל תחתית עם ריבה לקבלת סנדוויץ’.
שומרים בשכבה אחת בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


bottom of page