מופלטות של חנה

חנה (אני) אלקובי ז״ל
לקריאת הסיפור של 
חנה (אני) אלקובי ז״ל

מצרכים

חצי קילו קמח מנופה

כף סוכר

כפית מלח

כוס מים פושרים

חצי כוס מים חמים

אופן הכנה

  • להעביר את הקמח למיקסר עם וו לישה, להוסיף סוכר ומלח ולערבב

  • להוסיף מים בהדרגה תוך הפעלת המיקסר

  • במשך כ-10 דקות, להגביר את הלישה עד שיוצא בצק חלק

  • מחלקים את הבצק ל-18 חלקים שווים ומקמחים מעט את הידיים ואת משטח העבודה

  • מכדררים את החלקים ושמים את הכדורים בתבנית שמן. לכסות בנילון נצמד למשך שעה

  • פותחים את כדור הבצק לעיגול דק, שמים במחבת, בינתיים שמים עליה את המופלטה הבאה והופכים

  • ככה עושים עד שנוצרת ערימה של 9 מופלטות, מוציאים את הערימה ומתחילים ערימה חדשה

  • להגיש חם עם חמאה ודבש