הפנקייק׳ס של אייל

אייל גלר ז״ל
לקריאת הסיפור של 
אייל גלר ז״ל

אייל נפל ב- 31.3.1996 במהלך טיסת אימונים, מספר שניות לאחר ההמראה התרסק המסוק על צלע הר במדבר יהודה מסיבה לא ברורה. אייל ניספה יחד עם עוד שישה חיילים.
מותו הותיר חלל גדול במשפחתו, בקרב חבריו ובטייסת.
קבור בבית העלמין הצבאי קריית שאול

מצרכים

1 כוס קמח

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפות סוכר

2 ביצים

1 ¼ כוסות חלב

2 כפות שמן

1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה

מערבבים את הקמח ואת האבקת אפיה, ואז מוסיפים את הסוכר.

בקערה נפרדת טורפים את הביצים, החלב, השמן ותמצית הוניל, ולאחר מכן מוסיפים זאת לקמח ובוחשים עד שהקמח נרטב ומתקבלת בלילה נוזלית די סמיכה.

משמנים מחבת שטוחה וגדולה במעט מאוד שמן (למרוח במפית או מברשת.)
מחממים את המחבת היטב.

מודדים מנות בצק בספל קטן של קפה תורכי או במצקת ויוצקים למחבת.

חשוב למדוד את הכל באותו כלי כדי שיהיו אחידים.
כאשר מתחילות להיווצר בועות גדולות על פני הפנקייקס- הופכים במרית, מטגנים עד שהצד השני

משחים. לא הופכים שנית.

מוציאים לצלחת הגשה חמה עד לגמר הכנת כל הבלילה. מגישים חם עם מעט סוכר או סירופ. אפשר להגיש גם עם דבש או ריבות למיניהן, וגם חמאה מרוככת מעט.
בקיץ אפשר להגיש עם כדור גלידה ופירות חתוכים.