top of page

האלפחורס שאהב גיגי

גדעון (גיגי) הראל ריבלין ז״ל

Empower
Growth

לחצו כאן

גדעון (גיגי) היה ילד פלא. 

ילד מתוק עם לב הכי ענק בעולם וחיוך שכובש כל מי שרק הביט בו

גיגי היה השביעי מתוך 12 ילדים, חביב על כולם ואהוב על סביבתו

מלא תשוקת חיים ואהבת הארץ והטבע

אהב ללכת יחף תמיד ולהרגיש את אמא אדמה

גיגי אהב מוזיקת טבע ומסיבות טבע שהיו משחררות אותו ונותנות דרור לנישמתו הגבוהה .

גיגי יצא למסיבת נובה יחד עם שלושה מאחיו.


גיגי נרצח במסיבת הנובה יחד עם אחיו הגדול ממנו אביעד ריבלין בשביעי לאוקטובר 2023.

בן 19 במותו. 


אחותו מספרת שאת המתכון הזה אהב במיוחד להכין והכי אהב לאכול. זה המתכון של מעין סוויסה, אליו היה חוזר בכל פעם מחדש.

״גיגי היה כל כך גאה שהוא הצליח להכין את המנה הזו. הוא מאוד אהב לאפות ולבשל.

לאחר שהכין אותן, זו היתה פעם שראיתי אותו נוצץ מאושר, הוא צילם את העוגיות מכל זווית, כאילו החזיק ביהלום״



לקריאת הסיפור של
גדעון (גיגי) הראל ריבלין ז״ל

מצרכים

1/2 1 כוסות (פחות כפית) קמח לבן

2 כוסות (ועוד כף ) קורנפלור

1/2 כפית סודה לשתיה

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

200 גרם חמאה רכה

1 כוס (ו2 כפות )אבקת סוכר

4/5 חלמונים מביצים גודל L

למילוי וציפוי :

צנצנת אחת ריבת חלב

1/2 כוס קוקוס טחון


אופן הכנה

מחממים תנור ל170 מעלות (מצב רגיל לא טורבו)

הכנת העוגיות:

מערבבים בקערה את הקמח הלבן ,הקורנפלור , האבקת אפיה ,והסודה לשתיה .

שמים את האבקת סוכר יחד עם החמאה במיקסר עם וו גיטרה מפעילים על מהירות בינונית נמוכה למשך 2 דקות עד שהחומרים התערבו לחלוטין וצבע החמאה  נהיה יותר בהיר

תוך כדי מוסיפים את החלמונים בהדרגה , ממשיכים לערבל עוד דקה נוספת לאיחוד

מוסיפים את החומרים היבשים בבת אחת וממשיכים לאבד חצי דקה עד שהתקבל במק רך וחלק .

פורסים נילון נצמד על משטח עבודה ומשטחים לצורת פיתה .

עוטפים בנילון נצמד ומכניסים לקירור למשך 20 דקות .

מקמחים מעט משטח עבודה , מוציאים את הבצק מקירור , מסירים את הנילון הנצמד ומרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס״מ

בעזרת חותכן או רינג בעובי 5 ס״מ קורצים עיגולים רבים ככל הניתן ומניחים אותם על ניר אפיה את שאריות הבצק מרדדים שוב וקורצים עוגיות באותו האופן

אופים 13 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט (לאחר 8 דקות מומלץ להפוך את התבנית כך שכל העוגיות תזהבנה בצורה אחידה

מוציאים ונותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין (כ-10 דקות )


שימו לב : העוגיות יוצאות מעט רכות ונהפכות לפריכות רק אחרי שהן מתקררות .


הרכבת העוגיות:

מעבירים את ריבת החלב לתוך שקית זילוף קטנה ( אין צורך בצנטר)

מניחים את העוגיות על משטח עבודה נקי , על חצי מהעוגיות מזלפים תלולית יפה של ריבת חלב .

סוגרים לסנדווי׳ץ עם העוגיות שלא קיבלו ריבת חלב ומהדקים מעט כך שהריבה תבלוט מהצדדים .

מעבירים אצבע על שולי הסנדווי׳ץ - כדי שתיהיה שכבה דקה של ריבת חלב בשולי העוגיות

מגלגלים את העוגיות בקוקוס לציפוי השוליים

את מה שלא אוכלים מיד שומרים בקופסא אטומה. ניתן לשמור 3-4 ימים.



bottom of page