top of page

הפיצה של עומרי

עומרי לוי ז"ל

עומרי התגייס לצבא ב-16 בנובמבר 2014, ושירת בגדוד ברק של חטיבת גולני.

רב-טוראי עומרי נפל בפיגוע חבלני בבאר שבע ביום ראשון בערב, ו' בחשוון תשע"ו 18.10.2015

בן תשע עשרה בנופלו.


משפחתו של עומרי מספרת

המנה האהובה על עומרי היתה פיצה. 

סביב הפיצה תמיד יש חברים טובים ובני משפחה, רגעים של עונג משותף והנאה מהדברים הקטנים. 

בדיוק כמו ההתקהלות סביב הפיצה, ככה תמיד אפשר היה לראות את עומרי שסוחף אחריו את חבריו בשקט שלו, עם הלב הרחב והחיוך הכובש. 

לקריאת הסיפור של
עומרי לוי ז"ל
  • Facebook
  • Instagram

מצרכים

מצרכים לבצק פיצה

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

2.5 כוסות מים

2\1 כוס שמן

כף מלח


מצרכים רוטב פיצה ביתי

קופסת רסק עגבניות גדולה

קופסת עגבניות מרוסקות גדולה

4 שיני שום

מלח, פלפל

שמן זית

אופן הכנה

אופן הכנת בצק

בקערת מיקסר עם וו לישה מוזגים את המים הסוכר והשמרים ומערבבים קלות תוך כדי מהירות נמוכה, מוסיפים את הקמח ולאחריו את השמן לשים במהירות בינונית כ 4 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 7 דקות.

מניחים את הבצק להתפחה עד שיכפיל את נפחו מחלקים לארבעה כדורים שווים בעזרת מערוך ועל גבי שיש מקומח פותחים את הבצק לעלה עגול. (לא לרדד דק מידי, הבצק עלול להתייבש באפיה)

מוזגים רוטב פיצה מפזרים גבינת מוצרלה מעט פרמזן וניתן להוסיף כל מה שעולה על דעתכם זיתים, תירס, פטריות, בצל ועוד.

נאפה בחום של 250 מעלות טורבו. לאחר כ -7 דקות נבדוק את הפיצה. משתנה מתנור לתנור, תציצו בתחתית הפיצה, כאשר הבצק שחום הפיצה מוכנה.


אופן הכנת רוטב פיצה ביתי

במחבת רחבה או קלחת, מוזגים שמן זית בנדיבות ומשחימים את השום הכתוש, 30 שניות שלא יהפוך מריר, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הרסק, מביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומבשלים כ-10 דקות על הגז בלהבה נמוכה. לצנן לפני שמורחים על בצק הפיצה

bottom of page