top of page

שקשוקה של שמעון

שמעון רוקח ז"ל

שמעון נפל בקרב ביום כ"א בתשרי תשל"ד (17.10.1973) במלחמת יום הכיפורים. 

הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין בנתניה. 

השאיר אחריו אישה ובת, הורים, שישה אחים ושלוש אחיות. 


בתו מוני מספרת על השקשוקה שאהב אביה:

המומחיות של אבא שלי היתה שקשוקה. כל פעם שהיו מגיעים חברים הוא היה מכין את השקשוקה שלו וכולם היו יושבים לאכול. חברים ומשפחה היו מגיעים כדי לשבת איתו במרפסת ולאכול את השקשוקה שלו.

שמעון רוקח ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

 3 כפות שמן

גמבה חתוכה לרצועות

כף שום כתוש

 2-  קופסאות קטנות של רסק עגבניות

כף פפריקה 

כפית וחצי מלח

כפית כמון

 2 כפיות גדושות אריסה (אם אין אריסה, מוסיפים כפית פפריקה חריפה).
 800 גרם עגבניות מרוסקות (טריות או מקופסת שימורים).
10 ביצים - תלוי במספר הסועדים
 

אופן הכנה

מחממים בסיר שטוח או במחבת 3 כפות שמן, מוסיפים גמבה חתוכה לרצועות ומערבבים את הגמבה בשמן החם כ- 2 דקות. מוסיפים כף שום כתוש, מערבבים ומוסיפים 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות.
מתבלים בכף פפריקה, כפית וחצי מלח, כפית כמון ו- 2 כפיות גדושות אריסה (אם אין אריסה, מוסיפים כפית פפריקה חריפה).
מערבבים היטב ומוסיפים 800 גרם עגבניות מרוסקות (טריות או מקופסת שימורים).
מבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות
מוסיפים 3 ביצים, מערבבים היטב, מבשלים 2-3 דקות נוספות.
מוסיפים 6-8 ביצים, מכסים במכסה ומבשלים כ- 7-8 דקות נוספות, עד שהביצים מוכנות.

bottom of page