top of page

עלי גפן ממולאים

ישראל שקורי ז"ל

ישראל שקורי ז"ל נפל ביום כ"ז בטבת תשמ"ב (22.1.1982), 

בן 20 בנופלו. 

הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בקרית שאול.
ישראל הותיר אחריו הורים, שני אחים ושתי אחיות.

אחותו מספרת: ישראל היה מחכה לממולאים של אימו אסתר בכל פעם שהיה חוזר מהבסיס ותמיד הם חיכו לו, בדיוק כמו שאהב. עד היום בכל ארוחה משפחתית ויום זיכרון אסתר מכינה לכולם עלי גפן ממולאים.

ישראל שקורי ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

עלי גפן טריים
2 תפוחי אדמה

2 כוסות אורז יסמין

4 כפות נענע מיובשת

בצל 1

שמן זית

מלח

חצי כוס סילאן

3 לימונים

מים

אופן הכנה

פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ומסדרים בתחתית סיר רחב

חולטים את עלי הגפן במים רותחים עד שהם משנים את צבעם.

מכינים את המלית:

מערבבים את 2 כוסות האורז עם נענע, בצל קצוץ דק וכף שמן זית.

מתחילים במילוי:

שמים כף גדושה מאוד מהמלית במרכז עלה גפן חלוט כשהצד המחוספס יותר של העלה - כלפי מעלה, כלומר הצד החלק והיפה יותר - כלפי משטח העבודה.

מקפלים חלק קטן מכל צדדיו של העלה ואז מגלגלים מלמטה למעלה לצורת גליל.

מסדרים את עלי הגפן המגולגלים מעל תפוחי האדמה בצורה צפופה, שכבות שכבות של כל עלי הגפן.

מכינים את הרוטב:

חצי כוס סילאן

2 כפות שמן זית

3 כוסות מים

שלושה לימונים סחוטים

כף מלח

מערבבים את כל המרכיבים בקערה, יוצקים את הרוטב מעל עלי הגפן הממולאים ומביאים את הסיר לרתיחה, לאחר מכן מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים בין שעה לשעה וחצי, תלוי בגודל הסיר וכמות עלי הגפן.

bottom of page