מרק החרירה של מאיר
מאיר שמעון אזמה ז״ל
מאיר שירת בחיל הים, והמשיך לשירות קבע כקצין.
הוא התחתן והביא לעולם שני ילדים.
מאיר נהרג בתאונת דרכים בעת שירותו הצבאי ביום כ״ח תשרי תשפ״ד בתאריך 4.10.2021.
בן 42 היה בנופלו.
הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי באופקים.
מאיר הותיר אחריו בת ובן, ארבעה אחים ובת זוג.
מאיר מאוד אהב את המרק חרירה, כשאמו הייתה מכינה לו ביחד עם לחמניות ביתיות שמאוד אהב.
בימי שישי כשמאיר ואחיו חזרו מבית הספר ושולחן השבת כבר היה ערוך היו נוהגים לאכול את המרק עם לחמניות חמות ומטבוחה ביתית.
המאכל מאופיין כמרק חמים ומשפחתי, כשמכינים אותו עולה ריח של בית מרוקאי של פעם.
מאיר שמעון אזמה ז״ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
1 כוס חומוס מושרה
1 כוס עדשים ירוקים
1 כוס פול שבור קלוף מצרי
1 כוס איטריות דקות
1 בצל גדול
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
חופן סלרי
1 עגבניה קלופה מגורדת
מיץ מלימון 1
כף קמח
תבלינים: מרק עוף, פלפל שחור, כורכום
אופן הכנה
קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם מעט שמן עד להזהבה,
קוצצים את כל העלים ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את העגבניה המגורדת, את כל הקטניות ואת התבלינים
מכסים בהרבה מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך.
בסוף מוסיפים את האיטריות ומבשלים עד לריכוך.
בנפרד טורפים בקערה כף קמח עם חצי כוס מים, מוזגים תוך כדי ערבוב לסיר ומרתיחים.
מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול.