top of page

(DRANIKI) לביבות

איגור קוואליק ז"ל

איגור נפל בתאריך 09.08.2006, במלחמת לבנון השנייה, בן 26 בנופלו.

הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית-העלמין בנוף הגליל.

השאיר אחריו הורים, אחות וחברים רבים.


המשפחה בחרה במתכון זה מאחר ואיגור מאוד אהב לביבות.

הלביבות נחשבות למאכל הלאומי של בלארוס שזו המדינה שבה איגור נולד.

איגור קוואליק ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

5 תפוחי אדמה

ביצה אחת

2 כפות קמח

פלפל ומלח לפי הטעם

שמן קנולה/חמניות/ כל שמן צמחי אחר

אופן הכנה

לקלף את תפוחי האדמה, לאחר הקילוף לשטוף אותם היטב ולגרד בפומפיה או בבלנדר מה שיותר נוח.

לחתוך את הבצל לחתיכות כמה שיותר קטנות ודקות ולהוסיף אותו יחד לתפוחי האדמה המגורדים.

בקערה עם תפוחי האדמה והבצל להוסיף את הביצה, קמח, מלח ופלפל ולערבב עד שיוצאת תערובת אחידה.

במחבת לשפוך שמן קנולה או כל שמן צמחי אחר ככה שיכסה את כל המחבת ולחכות עד שהמחבת עם השמן תתחמם. ברגע שהמחבת יחד עם השמן חמה, בעזרת כף לצקת את התערובת בצורת עיגולים בינוניים ולטגן אותם על חום בינוני עד שמשחימים. לאחר שהלביבות משחימות לכסות את המחבת עם מכסה ולהוריד לחום נמוך ולהמשיך לטגן על חום נמוך במשך כ-3 דקות.

  • במידה והתערבות יוצאת דלילה מידי אז ניתן להוסיף מעט קמח עד שמקבלים את המרקם הרצוי.

מומלץ להגיש את הלביבות עם שמנת חמוצה וירק מעל(פטרוזיליה/כוסברה/שמיר).

bottom of page