תפוחי אדמה בתנור

טל להט ז״ל
טל בנם של רן ורונית, אח צעיר ליונתן.
היה מאוד משפחתי, בן זוג אוהב לחברתו כשלוש שנים ואיש של אנשים.
חייכן, חרוץ, נחוש, מנהיג, אנושי, רגיש, חברותי ועם חיי חברה ענפים.
שחקן כדורסל, פוטבול (כמתאמן ומאמן), יצא למשלחת לגרמניה להנצחת נרצחים בשואה, והיה בתוכנית ׳ 5 אצבעות׳, תוכנית מנהיגות של השומר החדש (שפועלה בשנת 2025 מוקדשת לו).
חלומו הגדול היה להיות במאי קולנוע, כשנשאל מדוע, ענה: כדי לגעת באנשים.
הספיק ליצור הרבה מאוד סרטים קצרים וסרט מלא אחד: "כפר סבא משוגע" (זמין לצפייה ב-YouTube)
התגייס ליחידת מגלן ונפל בקרב בתשיעי ביולי 2024, ברצועת עזה במהלך מלחמת חרבות ברזל.
נגע ברבים בחייו ולאחר לכתו
בן 21 בנופלו.
אמו של טל משתפת על המנה שאהב:
״טל מאוד אהב את המנה, היא מייצגת אוכל בייתי אותו תמיד העדיף.
בחופשותיו, לצערנו המעטות, מעזה, תמיד הקפדתי להכין לו, ובארוחות שבת ובכל חופשה/אפטר שקיבל הקפדנו על ארוחות משפחתיות עם מטעמי הבית
תפוחי האדמה בתנור היו תמיד ליד שניצלים מיוחדים שהכנתי, ואת שניהם מקפידה להמשיך להכין: לטל, שתמיד איתנו, ולשאר בני הבית״.

טל להט ז״ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
2 ק"ג תפוחי אדמה
לרוטב:
חצי כוס שמן זית
כף אבקת מרק
2 כפיות פפריקה אדומה
רוזמרין
אורגנו
אופן הכנה
הכנת תפוחי אדמה:
לקלף את תפוחי האדמה
לפרוס לפרוסות
בסיר גדול: לבשל את כל הפרוסות במים עד שנעשות מבושלות, אך לא רכות מידיי.
לסנן את המים ולהעביר את פרוסות תפוחי האדמה לתבנית - עדיף גדולה ככל הניתן.
הכנת הרוטב: מערבבים את כלל המצרכים יחד.
הרכבת המנה:
לחמם תנור על 180 מעלות.
מסדרים את תפוחי האדמה על גבי התבנית ושופכים מעליהם את הרוטב.
במידה, ובשל גודל התבנית אין מספיק מקום לכל פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת,
חשוב לשפוך הרוטב על כל שכבה, ולדאוג שהפרוסות תהיינה עם רוטב.
להכניס לתנור שחומם מראש ולאפות למשך שעה וחצי.
לאפות עד שהפרוסות מקבלות צבע חום בהיר ופריכיות (קריספיות).
מומלץ לערבב מידיי פעם במהלך האפייה.