top of page

תבשיל תפוחי אדמה פיקנטי

אור מוזס ז״ל

אור מוזס נולדה באשדוד בכ"ד בניסן תשס"א, 17 באפריל 2001, בת בכורה להוריה האוהבים.

כבר בכיתה ז' החליטה אור שהיא תהיה לוחמת בצבא, כך שאפה לתרום את תרומתה למדינה.

אור חלמה לטייל ביפן ובעולם לאחר השחרור מהשירות הצבאי, ובהמשך, לאחר "הטיול הגדול", תכננה ללמוד רפואה.

סרן אור מוזס נפלה בשבת השחורה, 7.10.23, כאשר הגנה על בסיס זיקים בפריצת המחבלים. בקרב הקשה שארך כשעה הצילו אור ועמיתיה את חייהם של 90 טירונים ו-30 אנשי מפקדה ואזרחים ששהו בבסיס.

בת 22 בנופלה.

משפחתה מספרת שהמתכון האהוב על אור היה תבשיל תפוחי אדמה פיקנטי.

לחצו כאן
אור מוזס ז״ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות

2 עגבניות בינוניות בשלות מאוד וחתוכות לרבעים

1 פלפל ירוק חריף ודק

תבלינים: מלח, פפריקה מתוקה או חריפה, פחות מרבע כפית כורכום

3 כפות שמן

אופן הכנה

מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את העגבניות והפלפל ומתבלים. מכסים את הסיר ומבשלים כעשר דקות עד שהחומרים הופכים לרוטב. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים על אש קטנה עד שיתרככו. מדי פעם מערבבים למניעת הידבקות לתחתית. מגישים חם.

bottom of page