top of page

רוטב צ׳ימיצ׳ורי

גל הרשקו ז״ל

גל גדל בקיבוץ יפתח בן בכור לנח ורחלי אח למיכל.

גל אהב את הטבע הים והחיים.

היה ספורטאי ושיחק כדורגל וכדורסל בגליל העליון.

אהב מאד את משפחתו את חברי ילדותו ואת חייליו.

גל התגייס להנדסה קרבית, שירת בגדוד 603, סיים קורס מכי"ם והיה סמל ומפקד.

גל נלחם באומץ רב, ברגישות ונחישות במלחמת חרבות ברזל.

נפל בקרב בתאריך 23.12.2023 בחאן יונס - עזה.

בן 21 בנופלו.


אמו משתפת על המנה שאהב: ״גל מאד אהב ללמד אותי איך לאכול בשר מדיום, כשבפנים הוא אדום, ובחוץ צלוי על האש. תמיד טען שרק הוא יודע להכין את הבשר במידה המדויקת. היה לו חשוב שיהיה לי טעים. כשעבד במסעדה הכין את רוטב הצ'מיצ'ורי והוסיף לבשר. היה כל כך טעים. תודה לך גל שלי ״.

לחצו כאן
גל הרשקו ז״ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

3 שיניי שום

1 פלפל חריף

1 גמבה אדומה

1 גמבה צהובה

1 בצל

צייסר חומץ תפוחים

כפית פלפל שחור

כפית מלח

כוס וחצי שמן זית


אופן הכנה

קוצצים כוסברה, פטרוזיליה, פלפל, שיני שום, בצל וגמבה אדומה וצהובה

ומערבבים את כל המצרכים ביחד.


מומלץ לאכול עם נתח בשר שעשוי במידת עשייה מדוייקת, מדיום, כשבפנים הוא אדום, ובחוץ צלוי על האש. 

בדיוק כפי שגל היה אוהב.

bottom of page