top of page

קוסקוס

אליאב כחלון ז"ל

אליאב כחלון נפל בקרב במבצע "צוק איתן" בתאריך 28.07.14, יום א' באב תשע"ד.

אליאב היה בן 22 בנפלו. הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בצפת.

הותיר אחריו הורים, שלושה אחים וארבע אחיות.


אחותו ורד מספרת על המנה שאהב:

אליאב ז"ל מאוד אהב לאכול קוסקוס.במשפחתנו נהוג לאכול את הקוסקוס פעמיים בשבוע, כאשר יום שישי זהו היום בו כל בני המשפחה מתיישבים סביב השולחן, תוך כדי ההכנות לשבת, עוצרים הכל ואוכלים ארוחה משפחתית שכולם אוהבים: קוסקוס המלווה בירקות, פלפל שיפקה ופינוקים מהמטבח הטריפוליטאי של אמא.

אליאב כל כך אהב את הקוסקוס של אמא, הוא התגאה בו וסיפר עליו לחבריו.

בכל פעם כשהיה מביא אותם לביקור (גם ביקורי פתע) היה מבקש מאמא להכין לו ולחבריו את הקוסקוס המדובר.

אליאב כחלון ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

קוסקוס:

קילו סולת

שמן זית

מלח


מרק לקוסקוס:

בצל

רסק עגבניות

תבלינים: פפריקה, מלח, מרק עוף, פלפל שחור, כורכום, קינמון וגריל עוף (מומלץ -לא חובה).

ירקות: גזר, תפוחי אדמה, קישוא, חומוס גרגירים או מעט שועית לבנה, כוסברה.

בשר או עוף (לגרסת פרווה אפשר להכין ללא בשר/ עוף).

אופן הכנה

הכנת הקוסקוס:

שמים בקערה קילו סולת, כף מלח ומעט פלפל שחור ומערבבים. שופכים מעט שמן זית (בערך כ 4 כפות).

מוסיפים כוס מים מהברז ומערבבים בעזרת הידיים. מסננים הכל במסננת עם חורים גדולים ושמים בסיר אידוי המיועד לקוסקוס, כשבתחתית הסיר ממלאים כמחצית של מים רותחים.

לאחר כ-40 דקות מורידים מהאש ושופכים בחזרה לקערה.

מוזגים עוד 3 כוסות של מים מהברז ומערבבים.

מחזירים שוב לסיר האידוי לעוד כ-40 דקות.

מורידים את הסיר מהאש ושוב שופכים לקערה. מוזגים כוס אחת של מים מהברז ומערבבים.

מסננים את הכל שוב במסננת עם החורים הגדולים ליצירת גרגירי קוסקוס דקים.


הכנת המרק:

מטגנים בצל בינוני עם כף רסק עגבניות, כף פפריקה, כורכום, מעט פלפל שחור ומעט מלח.

מוסיפים מים כמחצית מהסיר ושמים את חתיכות הבשר/ עוף ואת גרגירי החומוס השעועית.

מרתיחים עד לכדי בישול כמעט מלא.

מוסיפים מרק עוף לפי הטעם, כחצי כפית קינמון וחצי כף גריל עוף (לא חייב אךמומלץ מאוד!)

לאחר מכן מוסיפים ירקות חתוכים לפי בחירה.

מבשלים בישול מלא ומוזגים מעל גרגירי הקוסקוס.

bottom of page