top of page

פריפודה-לביבות עדשים

נחמיה (נמי) אפרים ז''ל

נחמיה נפל במילוי תפקידו ביום ל' בשבט תשמ"ח (18.2.1988), 

בעת אימון באזור מצפה רמון והובא למנוחות בבית-העלמין הצבאי בבאר שבע. הניח הורים, שני אחים - דרור ואסף ושלוש אחיות - ריקי, אסנת ומורן.

נחמיה (נמי) אפרים ז''ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

1/2 ק"ג עדשים כתומות

2 בצלים קצוצים דק

4 פלפלים אדומים חריפים יבשים קצוצים דק

חופן עלי קארי קצוצים גס

כפית מלח

חצי כפית כמון

חצי כפית כוסברה טחונה

חצי כפית ג'ינג'ר

שמן לטיגון

אופן הכנה

  1. משרים את העדשים במים כשעתיים מראש.

  2. אח"כ מסננים היטב ומיבשים כשעה.

  3. לוקחים 3/4 מכמות העדשים וטוחנים גס במעבד מזון.

  4. לוקחים חצי מהתערובת הטחונה וטוחנים היטב שוב אבל הפעם לתערובת דקה.

  5. לאחר הטחינה, מערבבים היטב את כל המצרכים ואת כל העדשים הטחונות ברמות השונות ובנוסף את העדשים השלמות שלא טחנו (כלומר עדשים לא טחונים, עדשים טחונים דק ועדשים טחונים גס).

  6. מהתערובת יוצרים קציצות עגולות ודקות, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים היטב משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים על גבי נייר סופג.

טיפ! אם הקציצה מתפרקת אפשר להוסיף לתערובת כף קמח לשם היציבות.

אבל אם מקפידים על כל השלבים אין סיבה להוסיף קמח.

bottom of page