top of page
פטיז (מתכון הודי)
ארז טל דוד
ארז-טל דוד ז"ל נפל בעת שירותו ביום י"ט באדר תשנ"ו (10.03.1996), בקרב בלבנון.
בן 20 היה בנופלו. הוא הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית העלמין אור עקיבא.
ארז הותיר אחריו הורים ושני אחים.
אמו מספרת: המנה הינה מהמטבח ההודי, מושקעת, מיוחדת וטעימה מאוד. בחרנו בה כי ארז מאוד אהב את המטבח ההודי .
ארז טל דוד
לקריאת הסיפור של
מצרכים
תפוחי אדמה
בשר
בצל
שום
כוסברה
תבלינים: מלח, כורכום, ג'ינג'ר ותבלינים הודים (גרם מאסלה)
פירורי לחם
ביצה
אופן הכנה
מבשלים ומרסקים למחית את תפוחי האדמה. מוסיפים מלח לפי הטעם.
חותכים לקוביות קטנות את הבשר ומבשלים עם הגרם מסאלה, כורכום וג'ינג'ר.
לאחר הקירור טוחנים את הבשר במטחנת בשר.
מטגנים בצל, שום ואת הבשר הטחון ולאחר מכן מפזרים כוסברה קצוצה.
ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר ומשטחים מעט.
טובלים בפירורי לחם וביצה ומטגנים.
bottom of page