ערוקים (לביבות עיראקיות)

אור ברנדס ז"ל
אור ברנדס נולד ביום כ"ה בתשרי תשנ"ט (15.10.1998).
בנם של שמחה ומאיר הכהן, אח לברק וספיר.
גדל בשוהם.
היה חניך ומדריך אהוב בבני עקיבא. לאחר התיכון הלך ללמוד בישיבת מעלה גלבוע.
אור שרת בחיל השריון, ולאחר הצבא למד פילוסופיה ופסיכולוגיה באוניברסיטת בן גוריון.
עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל אור גויס למילואים, ופלוגתו הייתה מהראשונות להיכנס לעזה.
אור ברנדס נפל בקרב ביום י"ט בכסלו תשפ"ד (2.12.2023) בקרב בחאן יונס.
בן 25 בנופלו.
אחיו מספר: "אור אהב מאוד ערוקים. כשהיו רוצים לפנק את אור, אמו היתה מכינה לו ארוחה עיראקית שכוללת ערוקים, חצילים וחומוס. ובאחת היציאות שלו הביתה מהמלחמה, אמו הכינה לו ארוחה עיראקית עם ערוקים".

אור ברנדס ז"ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 גזר
½ חבילת פטרוזליה
½ כרישה
2 גבעולי סלרי + העלים
4 עלים בצל ירוק
4 ביצים
½ כוס קמח מצה
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור
1/3 כוס מים פושרים
שמן קנולה לטיגון
אופן הכנה
בקערה מגרדים במגרדת דקה את תפוחי האדמה והגזר הקלופים
קוצצים דק את הפטרוזליה הכרישה הסלרי והבצל ירוק ולהוסיף לקערה
מוספים לקערה את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
מחממים במחבת שמן (גובה של 1 ס"מ)
לוקחים מהעיסה של הירקות כף גדולה ומטגנים מ-2 הצדדים קציצה עגולה עד שהצבע שלה הופך לחום בהיר. מוציאים את הקציצה למססנת ומצננים