top of page

עלי גפן של אמא

רון קוקיא ז"ל

רון נפל ביום י״ג בכסלו תשע״ח (30.11.2017) בפיגוע חבלני.

רון הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בקרית שאול.

בן  19 בנופלו.
רון הותיר אחריו הורים ושלושה אחים.


אמו של רון מספרת על המנה שאהב:

רון אהב מנות מורכבות שלא תמיד יש חשק וסבלנות להכין. אך כשהוא היה מגיע הביתה מהצבא לשבת, אחרי אימונים קשים ביחידה קרבית, הכנתי לו מה שביקש כי עבורו זה היה הבית,הפינוק, האהבה שרוחשים לו.

רון קוקיא ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

בצלים מרוככים

עלי גפן

בצל ירוק

4 עגבניות

2 וחצי כוסות של אורז שטוף [אורז יסמין או כל סוג אחר]

שליש כוס שמן זית לרוטב

שליש כוס שמן לסיר

4 כפיות רסק

כפית פלפל שחור

3 כפיות מלח

כפית שטוחה של צי'לי

2 כוסות קרפס עלים וגבעול

לימון סחוט שליש כוס

אופן הכנה

לחצות בצלים לשים במיקרו בקערה או בשקית ניילון עד שיתרככו

קוצצים 2 כוסות קרפס עלים וגבעול

קוצצים 2 כוסות  של בצל ירוק

חותכים 4  עגבניות לקוביות קטנות

לשים בקערה


שוטפים את האורז

מוסיפים פלפל שחור ,כפית שטוחה של צ'ילי ,4 כפיות גדושות של רסק עגבניות,שליש כוס שמן זית

מוסיפים את האורז לקערה של הבצלים והעגבניות


לוקחים סיר רחב מוסיפים שליש כוס שמן לסיר

פותחים את העלים בזהירות ,שמים את הראש של העלה כלפי מעלה ,שמים את האורז בתחתית העלה ,מקפלים קיפול אחד , מקפלים מצד ימין , מקפלים מצד שמאל , מהדקים ,ולאחר מכן מגלגלים.

מצמידים בשורה את העלי גפן לסיר אחד צמוד וסמוך לשני שיהיו מהודקים.

שימו לב! לפרוס את העלי גפן שהצד המחוספס של שוכב  כלפי מטה.

[לשים לב שאין גבעול בעלי גפן ,ואם כן להוציא ,שיש עלים גדולים מידי ניתן לחצות לאורך את העלה]


לפרק בשתי הידיים את הבצל ולפרוס אותם

להכניס מבלילת האורז  ולגלגל  .


רוטב של העלי גפן והבצלים הממולאים:

לוקחים כוס, שמים  2 כפות רסק עגבניות ,למלא את הכוס עד הסוף  במים רותחים ,לשפוך את הכוס לסיר.

להוסיף לימון סחוט שליש כוס .

שזה מבעבע להנמיך את האש - צריך להיות שעה בערך בגז ועוד 20 ד'ק בתנור בחום של 150 מעלות

bottom of page