סלונה- דגים עם בטטה ואורז

רחמים אברהם ז''ל
לקריאת הסיפור של 
רחמים אברהם ז''ל

רחמים נפל בעת מילוי תפקידו, ביום כ"ח באייר תשס"ד (19.5.2004).
רחמים היה בן 45 בנפלו. 

הוא הובא למנוחות בבית העלמין במושב נבטים. 

הותיר אישה ושלושה ילדים, הורים, שתי אחיות ושני אחים.

מצרכים

דגי סלומון (בהתאם לכמות הסועדים)

2 שיני שום

1 בצל

2 בטטה

חצי כפית כורכום

כפית מרק עוף

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פלפל שחור גרוס


תוספת:

כוס וחצי אורז

כוס וחצי מים

מעט שמן

מעט מלח

אופן הכנה

אופן ההכנה לדגים:

  1. שמים כוס שמן ומחכים לרתיחה

  2. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים את הכול בסיר אחד שטוח, 

  3. מביאים לרתיחה ומוסיפים כוס מים. 

  4. לאחר מכן מוסיפים את הדגים על הרוטב ואז מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דק'.


אופן ההכנה לאורז:

  1. מרתיחים מראש בקומקום מים (שיספיק ל2 כוסות) לוקחים סיר ושמים בתוכו 4 כפות שמן. 

  2. לאחר שהשמן התחמם מוסיפים כוס אורז מלאה ומערבבים את האורז יחד עם השמן טוב, מוסיפים את המים הרותחים ושמים מלח ופלפל לפי הטעם. 

  3. מכסים את הסיר על אש בינונית ואוטמים ל20 דקות.

שימו לב שאין צורך לערבב את האורז בזמן הבישול.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.