סיגר לוקוס
עדי בריגה ז״ל
עדי נפל בקרב במבצע "צוק איתן" ביום א' באב תשע"ד (28.7.2014) והיה בן 23 בנופלו.
הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי באשקלון. עדי השאיר אחריו הורים, אחות ואח- מיכל ורפאל.
אמו של עדי מספרת על סיגר הלוקוס:
מנה זו הגיעה ממקום עבודתו של עדי. כשהיינו מגיעים להתארח במקום, היה מגיש לנו את מנת סיגר הלוקוס לצד אריסה ורוטב איולי או סלסה של עגבניות חריפה. החיבור בין עדי לאוכל היה טבעי. זו אחת המנות שמעלה חיוך ותחושת געגוע.
"לפעמים הדברים הקטנים ביותר ממלאים הכי הרבה מקום בלב" (פו הדוב).
עדי בריגה ז״ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
500 גר פילה לוקוס נקי מעור
12 עלי סיגר
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן זית
1 כפית כוסברה טחונה
חופן כוסברה קצוצה
גרידה מחצי לימון
מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן הכנה
את הדג חותכים ומתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס, כוסברה, שמן זית וגרידת לימון.
מערבבים היטב ומניחים לחצי שעה מנוחה.
מורחים קמח ומים על עלי הסיגר, ממלאים בתערובת של הדג, מגלגלים ומהדקים.
בסיר עמוק יוצקים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את הסיגר בשמן, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
מכינים סלסה עגבניות- טוחנים שום ופלפל ירוק, מוסיפים מלח ומעט כוסברה טחונה.
להגשה במרכז הצלחת- מניחים רוטב עגבניות, חוצים את הסיגר לשניים ומניחים מעל הרוטב.