top of page

סושי

לירון קולוניולי

לירון קולוניולי, בת אורה-ניקול וג'אן-פייר. נולדה ביום כ"ג בניסן תשנ"ג (14.4.1993) בקריית מלאכי.

נפלה בעת מילוי תפקידה ביום כ"ז באלול תשע"ב (14.9.2012). לירון נפגעה בתאונת דרכים בדרכה לבסיס

בת תשע-עשרה וחצי הייתה בנפלה.

היא הובאה למנוחות בחלקה הצבאית בבית העלמין בקריית מלאכי. 

הותירה אחריה הורים, שתי אחיות ואח. 

לירון קולוניולי
לקריאת הסיפור של

מצרכים

לאורז-

4 כוסות אורז עגול

1/2 4 כוסות מים

1/2 - כוס חומץ אורז

2 כפות גדושות סוכר לבן

1 כף מלח דק


לסושי סלמון אבוקדו ומלפפון- 

1 חבילה אצות נורי

2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות ללא החלק הפנימי

1 אבוקדו בינוני בשל מקולף וחתוך לרצועות דקות

100 גרם פילה דג סלמון נקי מעצמות ומעור חתוך לרצועות דקות

1 חופן עירית או בצל ירוק חתוך לרצועות דקות

אופן הכנה

מכינים את האורז: 

משרים את האורז בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.

מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים מים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.

מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ20 דקות עד לריכוך האורז.

במקביל לבישול האורז, ממיסים את הסוכר והמלח בחומץ האורז, אפשר לחמם מעט בכיריים כדי לזרז את התהליך.

מכבים את האורז, משאירים את הסיר מכוסה ומניחים לאורז לנוח כ-15 דקות.

מעבירים את האורז לקערה גדולה, שופכים מעל את החומץ המתובל ומערבבים בזהירות. מניחים לאורז להתקרר

מכינים את הסושי: עוטפים את המחצלת היטב בניילון נצמד

מניחים אצה על המחצלת, מעל האצה שכבה דקה של האורז

בחלק של האצה הקרוב אלינו מניחים את הדג והירקות, ומתחילים לגלגל בעזרת המחצלת תוך כדי שמהדקים היטב לאורך כל דרך הגלגול.

חותכים את הרול ל8 חלקים, מגישים לצד רטבים וזוללים.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.

bottom of page