top of page

ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות

דן שניר ז"ל

סמל ראשון דן נפל בעת מילוי תפקידו ביום ב' בניסן תש"ע (16.3.2010), שישה ימים אחרי שנפצע בתאונת דרכים, בן עשרים בנפלו.

הוא הובא למנוחת עולמים בבית העלמין בקיבוץ בית קמה. הותיר הורים, שני אחים ואחות.


משפחתו של דן מספרת כי הוא היה בררן בכל הנוגע לאוכל וזו הייתה המנה המועדפת עליו. 

דן שניר ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

לניוקי:

1 וחצי ק"ג תפוחי אדמה

100 גרם חמאה

1 ביצה

300 גרם קמח

4 כפות גדושות קורנפלור

½ כפית אבקת אפייה

קורט מלח

לרוטב עגבניות:

2-3 בצלים קצוצים

1 גמבה קצוצה דק

5 שיני שום פרוסות

100 גר רסק עגבניות (קופסה קטנה)

2 קופסאות שימורים גדולות או כ- 1 ק"ג עגבניות מרוסקות וקצוצות דק או בבלנדר.

1 כף סוכר

4 עלי דפנה

8-10 עלי בזיליקום

כף גדושה פפריקה מתוקה

כף גדושה אורגנו

קורט פלפל גרוס

קורט צ'ילי גרוס

כפית שטוחה מלח

מעט מים

אופן הכנה

אופן ההכנה ניוקי:

פירה + חמאה +ביצה + מלח.

להוסיף קמח שעורבב יחד עם אבקת אפייה וקורנפלור עד לקבלת בצק יציב ורך.

לקמח את הידיים ולגל לנחשים בקוטר של ב- 1-2 ס"מ, לקמח מעט ולחתוך לניוקי של כ- 2-3 ס"מ.

(ניתן לגלגל על מזלג או מכשיר לניוקי ולהניח על משטח מקומח.

להרתיח מים עם מלח בסיר גדול, מוסיפים את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים על פני המים (מומלץ לבשל 2-3 דקות נוספות)

מסננים ומגישים בתוספת רוטב עגבניות וגבינה מגורדת.


אופן הכנה רוטב:

מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים שום וגמבה ומטגנים קלות.

שופכים לסיר בישול, מוסיפים רסק עגבנים ומערבבים.

מוסיפים את יתר החומרים ומעט מים עד לרתיחה.

ממשיכים לבשל על אש קטנה כ - 50 / 60 דקות.

מערבבים מידי פעם ומתקנים טעמים.

bottom of page