top of page

מרק סולת

שמעון תורג'מן ז"ל

שמעון תורג'מן נפטר בתאריך 21.7.1978, ט״ז בתמוז תשל״ח.

לאחר שסבל מהלם קרב בעקבות השתתפותו במבצע ליטני, שהתרחש מספר חודשים קודם.

הובא למנוחות בעיר מגוריו, אופקים.

בן 28 שנים בנופלו, השאיר אחריו אישה ובת, הורים, אחים ואחיות.


אחותו של שמעון מספרת על המנה שאהב:

שמעון מאד אהב לאכול את מרק הסולת כשהיה חוזר מהצבא. זהו מרק פלא, מרפא טעים ובריא.

עד היום אנחנו מכינים את המרק הזה כאשר אחד מבני הבית חולה או זקוק לנחמה.

שמעון תורג'מן ז"ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

9 כוסות מים.

4 שיני שום קצוצות דק.

1 ורבע כוסות סולת.

צרור כוסברה קצוצה.

חצי כפית מלח.

רבע כפית כורכום.

כף מרק עוף.

רבע כפית פלפל שחור או לבן.

אופן הכנה

שמים בסיר את המים, השמן, שום כתוש, מרק עוף ופלפל לבן ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.

מוסיפים מלח.

לאחר שהמים מבעבעים, מוסיפים את הסולת תוך כדי בחישה מתמדת - על מנת שלא יווצרו גושים.

מבשלים עוד מספר דקות עד להסמכה.

במידה והמרק סמיך מידי, מוסיפים כוס מים רותחים ומתקנים טעמים.

bottom of page