top of page

חלות

דביר עמנואלוף ז''ל

דביר עמנואלוף נפל בקרב ברצועת עזה, ביום ח' בטבת תשס"ט (4.1.2009), והיה החלל הראשון במבצע "עופרת יצוקה". בן 22 היה בנפלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בהר הרצל בירושלים. הותיר אחריו אם, שלוש אחיות ואח.


אמו של דביר, דליה, מספרת על החלות:

מידי יום שישי נהגתי לאפות חלות לשבת. מנהג זה התחזק אצלי לאחר שנתנאל בעלי נפטר.

רק מידי פעם כשעצלות משתלטת עליי, אנחנו קונים חלות מן המוכן.

דביר לא היה מפונק באוכל , הוא אהב הכל, במיוחד כשהיה רעב.

יום שישי אחד, הוא חזר הביתה מפעילות מבצעית, התעצלתי להכין חלות , ביקשתי ממנו שיילך לקנות חלות , פשוט לא היה לי חשק לאפות .

דביר חייך אליי ואמר:" אמא, אני אעזור לך " הבנתי שעל אפיית החלות לא אוכל לוותר. הסתכלתי על דביר ועל החיוך שלו , התמלאתי באנרגיות טובות אזרתי כוח ואפיתי את החלות שהוא כל כך אהב .

מאז קראנו לחלות השבת :"החלות של דביר" כמות הבצק מתאימה להפרשת חלה ומאפשרת תפילה ובקשה .

דביר עמנואלוף ז''ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

2 ק"ג קמח מנופה

4 כפות שמרים יבשים

6 כוסות מים חמימים

כוס שמן

5 כפות סוכר

כפית מלח

ביצה

שומשום/קצח

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  2. שמים את הקמח המנופה בקערה ויוצרים גומה, מסביב לגומה מפזרים את השמרים. בתוך הגומה מכניסים את הסוכר, המלח השמן ואת המים בהדרגה .

  3. מתחילים לבחוש עד לקבלת תערובת דביקה .

  4. לשים במשך כעשר דקות, רצוי בידיים משומנות עד לקבלת בצק חלק ואחיד .

  5. מכסים בניילון ובמגבת ומתפיחים למשך שעה

  6. כעבור שעה , הבצק הכפיל את נפחו , לשים שוב ויוצרים כדורים .

  7. מהכדורים קולעים חלות או מכינים לחמניות

  8. מניחים את החלות או הלחמניות בתבנית, מברישים בביצה ומפזרים שומשום / קצח

  9. מכניסים לתנור ואופים במשך כחצי שעה עד להשחמה .

bottom of page