top of page

דג סלמון

חנן בן עמרם ז''ל

 חנן נפל בעת שירותו, ביום ג' בשבט תשס"ט (27.1.2009), בתאריך העברי של יום ההולדת של אחיו האהוב טל, והוא בן 18. 

חנן הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי שבמגדל העמק, 

השאיר אחריו הורים ושני אחים. 


אחיו ניר מספר על מנת הדג:

במציאת מתכון לפרויקט חשבנו על מאכל משותף שכולנו אהבנו, 

וישר עלה הדג של שישי, כל פעם דג שונה, אבל הדג האהוב זה סלמון.

חנן בן עמרם ז''ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

דג 4 מנות ללא עור, פילה סלמון.

פלפלים בכל מיני צבעים : אדום, ירוק, צהוב, אפשר גם חריף.

שום : 4 שיניים ל - 4 מנות גדולות יפות. או חתוך לחצי או עבה.

צרור פטרוזיליה, חצי כוס קצוץ פטרוזיליה.

שמן זית

מלח ופלפל שחור

אופן הכנה

  1. חותכים את הפלפלים לרצועות
  2. מטגנים טיגון קל של 5 דק'
  3. קוצצים את השום 
  4. מוסיפים את השום לטיגון עוד 5 דק' ולאחר הטיגון מוציאים מהמחבת לקערה.
  5. לוקחים את 4 מנות פילה סלמון משמנים בקצת שמן (מומלץ זית) ומתבלים בפלפל שחור גס ומלח גס, 
  6. מטגנים את הדגים, כל צד 2 דק'
  7. מעבירים לתבנית ומעל הדגים מפזרים את הרצועות גמבה והשום 
  8.  מכניסים ל- 10 דק' בתנור וניתן להגיש
  9. ניתן לפזר פטרוזיליה לפני או אחרי התנור
bottom of page