דג מרוקאי

טוביה ינאי ויסמן ז''ל
לקריאת הסיפור של 
טוביה ינאי ויסמן ז''ל

סמל-ראשון טוביה ינאי ויסמן נפל בקרב מול מחבלים ביום י' באדר א' תשע"ו (18.2.2016), 

בן 21 בנפלו. 

הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי הר הרצל בירושלים. הותיר אחריו רעיה, בת, הורים ושלושה אחים.

מצרכים

8 דגים מסוג אמנון, מושט- פילה.

לימון בינוני אחד – סחוט.

2 פלפלים אדומים גדולים, חתוך לרצועות.

1/2 ראש שום לכל קילו דגים.

3-4 כפיות שמן זית.

1 פלפל אדום חריף- חתוך.

צרור כוסברה.


לרוטב

כף אחת של פפריקה מתוקה.

1 כפית מלח.

1 כפית פלפל שחור.

1 כפית כורכום.

כוס שמן זית.

כוס מים.


אופן הכנה


  1. יש לשטוף את הדגים היטב, ולהשרות אותם בקערה יחד עם מיץ הלימון למשך 20 דק' או יותר.
  2. לאחר ההשריה בלימון, יש לשטוף בשנית את הדגים, ולהניח במסננת לייבוש.
  3. בסיר רחב ונמוך, יש לחמם כמה כפיות שמן זית. לאחר שהשמן חם, יש להוסיף את השום וחצי מכמות הפלפלים החתוכים. הוסיפו מעליהם את הדגים.
  4. הוסיפו את הפלפל החריף, על גבי הדגים, כשכבה מעל, יש לשפוך את יתר הפלפלים האדומים והכוסברה (קצוצה).
  5. בקערה קטנה, יש לערבב את מרכיבי הרוטב, ללא המים.
  6. יש לשפוך את הרוטב לסיר, ולוודא שכל הדגים מכוסים ברוטב.
  7. מעבירים לאש גדולה, ושופכים את כוס המים מסביב לדגים, בצדדים (לא על הדג).
  8. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מורידים את הלהבה ומכסים למשך 15 דק בישול.
  9. מורידים את המכסה ומבשלים ללא מכסה למשך חצי שעה נוספת.
  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.