top of page

ג׳חנון

זיו חג׳בי ז״ל

זיו חג'בי ז"ל נולד ביום ראשון כ"ח תשרי תשע"ט (13.10.1983).

בבוקר ה-7 באוקטובר, 2018, מחבל חמוש רצח את זיו במקום עבודתו כמנהל הכספים במפעל "אלון מתכת" באזור התעשייה ברקן.

זיו הותיר אחריו הורים, חזי ואיריס, ארבעה אחים, איתי, טל, אור ושחר, ואת אישתו, נטלי ושלושת ילדיהם, שיר, גיא ועדי.

אימו מספרת שזיו אהב מאוד את האוכל התימני ואהב במיוחד ג'חנון, אותו היה מבקש ממנה להכין כל פעם.

זיו חג׳בי ז״ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

לבצק:

1 ק"ג קמח

10 גרם (שקית) אבקת אפיה

כף מלח דק

1/3 כוס סוכר

1/2 2 כוסות מים

למנוחת הבצק:

כ-1/2 כוס שמן

לפתיחת הבצק:

כ-1 כוס שמן

אופן הכנה

שמים את הקמח, הסוכר, המלח ואבקת האפייה בקערה ומערבבים. מוסיפים בהדרגה מים ולשים עד לקבלת בצק. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח לשעה.

משמנים היטב את השיש וקורצים כ-10-12 כדורים ומניחים בקערה עם שמן למנוחה נוספת של שעתיים לפחות.

שמים בצלחת עמוקה שמן ומתחילים לפתוח כל כדור בצק על גבי השיש עד לקבלת מלבן גדול ודק מאוד, כמעט שקוף. מורחים עם היד קצת שמן מהצלחת על-גבי הבצק ומקפלים את צד ימין של הבצק עד האמצע ואז את צד שמאל של הבצק עד האמצע (נפגשים צד ימין ושמאל), מורחים שכבה דקה נוספת של שמן ומגלגלים לצורת נקניק. מסדרים בסיר ג'חנון נייר אפייה רטוב (ניתן גם להניח את נייר האפיה מעל פרוסות לחם יבש שהספגנו במים והונחו בתחתית הסיר) ומעל נייר האפייה הרטוב מסדרים את הג'חנונים בשכבות שתי וערב. ניתן להניח מעל הג'חנונים נייר אפיה נוסף ומעליו להניח ביצים.

אופים בתנור המחומם לטמפרטורה של 100 מעלות כ-12 עד 14 שעות או על גבי פלטת שבת.

bottom of page