top of page

גונדי אורז (מג׳דרה)

דניאל (דני) דיין ז״ל

בן בתיה ויעקב, נולד ביום י"א באלול תשכ"ב (10.9.1962) במושב תלמי אלעזר.

דניאל גויס לצה"ל בתחילת נובמבר 1980, ודרכו הייתה ברורה: חיל הצנחנים.
כשפרצה מלחמת שלום הגליל, עלה דני עם פלוגתו צפונה ונטל חלק בנחיתה על חוף האוואלי ובהסתערות לעבר צידון.
אמו, בתיה, מכינה המון סוגי אורז שונים, מגוונים וטעימים, אך זה היה האורז האהוב ביותר על דני. מאז נפילתו אמו מכינה את המנה הזו באזכרות מידי שנה.

ביום י"ח בסיוון תשמ"ב (9.6.1982), נפל סמל דניאל בקרב בלבנון, כאשר הסתער יחידי על חוליית מחבלים, והובא למנוחת עולמים בבית הקברות הצבאי בפרדס חנה.

השאיר אחריו הורים, שלוש אחיות ואח. לאחר נופלו נולדה אחות רביעית במשפחה.

דניאל (דני) דיין ז״ל
לקריאת הסיפור של

מצרכים

3 ליטר מים

חצי קילו עדשים

1 בצל גדול

מעט שמן
תבלינים: כחצי כף כורכום, חצי כף כמון, חצי כף כוסברה טחונה, פלפל שחור ומלח לפי הטעם.

-ירק טרי: צרור כוסברה, צרור פטרוזיליה, צרור שמיר, צרור טרה

חצי קילו  אורז בסמטי

אופן הכנה

להרתיח את המים עם העדשים

בינתיים לחתוך את בצל קצוץ ולטגנו עם התבלינים.

חותכים את הירק
שוטפים ומסננים את האורז.

כשהעדשים חצי מוכנות, שופכים את תערובת הבצל, האורז המסונן והירק, מערבבים עד הרתחה, ומבשלים על אש נמוכה כ10-15 ד' עד שהאורז מוכן

bottom of page