בולט
איון מוריס ז״ל
איון מוריס בן לולה וליאון, נולד ביום י"ז באדר א' תש"ח (28.3.1948) בתוניס.
עשהיה בן 10 עלתה משפחתו של מוריס לארץ, והתיישבה באופקים.
בסוף שנת 1965 התגייס מוריס לצבא ושירת בו במשך שלוש שנים.
כשהשתחרר, הוא יצא לעבוד במסגרות, מקצוע שרכש במרכז הנוער ואהב מאוד.
לאחר כמה שנים, התנדב מוריס לצבא הקבע במסגרת יחידה של משמר-הגבול.
בתחילת שנות השבעים נשא מוריס לאשה את מזל ונולדו לו ארבעה בנים ובת אחת (ולאחר מותו נולדה עוד בת).
ביום כ"ט בסיוון תשמ"ב (20.6.1982) נפל מוריס בקרב בלבנון במלחמת שלום הגליל.
משפחתו מספרת: הטעם והריח הטוב שיוצא מהטיגון כול מי שיהיה בסביבה יבוא לטעום ולראות את הקציצות הטעימות והממכרות
ואיון מוריס אהב לאכול אותם כול יום שישי.
איון מוריס ז״ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
4-5 תפ"א
2 בצלים בנונים
2 ביצים
חופן פטרוזליה
חופן כוסברה
3 שני שום
3 פרוסות לחם
תבלינים לפי העין:
פפריקה
אבקת מרק עוף פרווה
מלח
פלפל לבן
מעט קינמון
לציפוי:
2 ביצים
3 כוסות קמח
אופן הכנה
מרתיחים ומועכים את תפ"א .
מגרדים את הבצל,קוצצים את הפיטרוזליה, הכוסברה, והשום.
משרים את פרוסות הלחם במים ומפרקים לחתיכות קטנות .
מוסיפים את הכול יחד עם התבלינים אל תפ"א ומערבבים היטב.
משארים למנוחה של מספר דקות .
יוצרים כדורים טובלים בקמח ובביצה ומטגנים בשמן רותח עד להזהבה מנמיכים את האש בהמשך הטיגון.