שניצל עם המון קטשופ ומיונז

לקריאת הסיפור של 
טל יפרח ז''ל

סמל-ראשון טל יפרח נפל בקרב במבצע "צוק איתן" ביום כ"ג בתמוז תשע"ד (21.7.2014). בן עשרים ואחת היה בנפלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בראשון לציון. הותיר הורים, אחות – נוי, ושני אחים למחצה – דניאל ומייקל.


אחותו נוי מספרת על מנת השניצל:

כשביקשו ממני מתכון למאכל שטל הכי אהב, זה היה לי ברור בלי לחשוב.

שניצל.

הכי פשוט, כזה שיוצא חם מהמחבת וכזה שיוצא קר מהמקרר, אבל תמיד עם קטשופ. תמיד הוא אהב קטשופ. ומלא. ומיונז. ולפעמים היה מערבב ביניהם עד שהיה יוצא מין קרן ורדרד כזה והיה טורף הכל בהנאה. והיינו מתחברים מי אוכל יותר, סופרים כל שניצל ומודדים את המידות שלו. ואמא שלי שהייתה עומדת ומטגנת עם מגבת על הכתף ומסביבה מלא פירורים, מעולם לא אמרה לנו "לא" או "חכו", היא הייתה נהנת לראות אותנו גונבים חתיכה אחר חתיכה.

יום אחד, הייתי צריכה להסיע אותו לתחנת רכבת בבוקר. זה היה יום ראשון והוא העיר אותי בשש בוקר. כשיצאתי לסלון ראיתי אותו קורא עיתון ואוכל. חשבתי שהוא דאג לאחותו סופסוף והכין לי גם וכששאלתי אותו מה הוא אוכל, הוא חייך עליי ואמר בפה מלא: "שניצל" והתפוצץ מצחוק.

טל יפרח ז''ל

מצרכים

חזה עוף פרוס לפרוסות דקות

פירורי לחם

ביצים

והרבה קטשופ ומיונז


אופן הכנה


  1. לשקשק בקערה ביצים

  2. לטבול כל פרוסת חזה עוף בביצה ולאחר מכן לכסותה בפירורי לחם

  3. לחמם שמן במחבת ולהניח כל פרוסת חזה עוף בשמן עד צבע זהוב

המלצה:

להכין הכי פשוט

לאכול חם מהמחבת

לספור אותם

ולהוסיף מלא קטשופ. ומיונז. ומיונז וקטשופ.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.