קציצות מחשי וקוסקוס
קארין ז׳ורנו ז״ל
Empower
Growth
קארין אהבה את החיים, אהבה לצחוק להנות, צחקה על הכל ובכל רגע נתון.
היא הצחיקה את כולם, הקלילה את החיים וחיה את הרגע כאילו אין מחר.
היא עשתה רק מה שהיא אוהבת בלי חשבון ואפילו הלכה למסיבה עם רגל שבורה.
תמיד היא אמרה "מי שמת, מת" כדי להקליל את האווירה ברגעים קשים.
קארין אהבה לאכול, ובמסעדות הייתה מזמינה את כל התפריט העיקר לטעום מהכל ולחוות את החיים דרך האוכל.
קארין נרצחה בשבת השחורה ב-7 באוקטובר במסיבת הנובה שנערכה ברעים.
היא רק רצתה לרקוד ולהנות עם חבריה עד שמחבלים נתעבים גדעו את חייה בטרם עת.
יותר מהכל ומכל מנה בכל מסעדה, קארין אהבה את הקוסקוס והמחשי של אמא שלה.
הקוסקוס היה כוכב השבוע בשישי בצהריים והמחשי היה הכוכב של כל ארוחת חג.
ביחד הם היו ה-מנה האולטימטיבית שקארין הכי אהבה להתענג עליה.
בכל פעם שענבל, אמא של קארין הייתה מטגנת מחשי, קארין הייתה מנסה לגנוב מחשי אחד מהצלחת של המחשי המוכנים.
קארין ז׳ורנו ז״ל
לקריאת הסיפור של
מצרכים
מחשי:
1/2 ק״ג בשר בקר טחון
1 פרוסת לחם
1 כף שום כתוש
1 בצל גדול מגורד
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כף גדושה של אריסה
5 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות דקות
קמח לעטוף הקציצה
2 ביצים טרופות
1/3 כוס שמן זית לטיגון
קוסקוס:
1 קילו סולת
1.5 כוסות מים
רבע כוס שמן זית
מרק לקוסקוס:
1 צרור כרפס (סלרי אמריקאי) קצוץ גס
1 צרור שמיר קצוץ גס
1 צרור כוסברה קצוץ גס
150 גרם גרגרי חומוס מושרים לילה במים
3 גזרים חתוכים לטבעות
1 ק״ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות
1/2 כרוב חתוך לחתיכות גדולות
3 קישואים חתוכים לטבעות עבות
2 תפו"א חתוכים לקוביות גדולות
100 גרם רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
הכנת המחשי:
להרטיב את הלחם ולסחוט אותו היטב.
לערבב בקערה בשר טחון, לחם, שום, בצל, פטרוזיליה, אריסה ותבלינים.
לחלק את התערובת ל 20 קציצות.
להכניס כל קציצה בין שתי פרוסות תפו"א וליצור סנדוויצ'
לטבול כל מחשי בקמח ואז בביצה.
לטגן את המחשי בשמן זית 2 דקות מכל צד להזהבה קלה.
לסדר את המחשי המטוגן בסיר אחד על יד השני ולמלא את הסיר במים עד גובה
המחשי.
לבשל כ 40 דקות על להבה בינונית עד שתפוחי האדמה רכים וכל המים בסיר
מתאדים ונותרת רק שכבה דקה של רוטב שמנוני וסמיך (אם נשארו הרבה מים
לבשל עוד קצת על להבה גבוהה עד שמתאדים).
הכנת הקוסקוס:
לערבב קילו סולת עם כוס מים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד בידיים ליצירת
מרקם גרגרי של קוסקוס.
להעביר את התערובת במסננת לקוסקוס.
להעביר לסיר אידוי של קוסקוס ולאדות מעל מים רותחים למשך 20 דקות.
להעביר את הקוסקוס לקערה, להוסיף כף מלח ולערבב בעדינות בידיים תוך כדי
הוספה הדרגתית של רבע כוס שמן וחצי כוס מים.
להעביר שוב במסננת הקוסקוס.
להעביר שוב לסיר לאידוי של עוד חצי שעה.
מרק:
להניח בסיר את כל המצרכים, להוסיף מים כדי כיסוי ולבשל על להבה נמוכה שעה
וחצי עד שגרגרי החומוס רכים.
להגשה:
מגישים קוסקוס, מרק ומחשי זה לצד זה.