קציצות בתחתיות ארטישוק

גלעד בלחסן ז״ל
לקריאת הסיפור של 
גלעד בלחסן ז״ל

גלעד בלחסן בנם הבכור של מרים ואליהו נולד ביום שני, כ"ב בחשוון תשל"ח (3.11.1977) בעיר צפת.

כשפרצה מלחמת לבנון השניה בקיץ 2006, גלעד התמחה במשרד רואי חשבון והחליט להתנדב לצבא. גלעד והגדוד שלו גויסו ב30 ביולי והוא הרגיש שנפלה בחלקו הזכות להגן על ארץ ישראל. ביום י"ד באב תשס"ו (8.8.2006) גלעד נפל בקרב בדרום לבנון.

גלעד היה סגן במילואים סגן מפקד פלוגת חיל הרגלים עם גלעד נפל אחד מחייליו הצעירים סמל ראשון יאלאו.

גלעד הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בכרמיאל והוא הותיר אחריו את הוריו מרים ז"ל ואליהו שיבדל לחיים ארוכים ואת אחיו בנימין,זהר, לירון ונטלי.

אביו של גלעד מספר על המנה שאהב שגלעד היה מגיע עם חשק גדול לטעום מהקציצות ואז היה נושק לאמו מרים זכרונה לברכה ומלכלך אותה עם הקציצה וזה היה בשבילו כמו חיבוק וחום של אמא.

מצרכים

חצי קילו בשר בקר טחון

בצל מגורד

עלי כרפס קצוצים

כפית בהרט

כפית פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור דק

כף שמן

פירורי לחם

אופן הכנה

לרוטב:

1. מטגנים בצל עד להזהבה

2. חותכים שלושה גבעולי סלרי כולל העלים ומוסיפים לסיר.

3. שמים חצי שקית של פולים/ אפונה קפואה.

4. מוסיפים רבע פלפל לבן, כף מרק עוף, פלפל גרוס.

5. שופכים שתי כוסות מים.


הקציצות:

1. יוצקים כדורים לתוך תחתיות של ארטישוק.

2. מניחים את התחתיות על הסלרי והאפונה בצורה מסודרת אחד ליד השני.

3. לשים על הסיר מכסה למשך כחצי שעה.