top of page

קציצות בשר ברוטב

עופר רון ז״ל

Empower
Growth

עופר היה האח הבכור במשפחתו. 

הוא אהב צילום, טיולים בטבע, גינון ומוזיקה.

הוא היה מאד משפחתי ואהב את החיים.

עופר היה כבד ראיה עקב ניוון רשתית. זה לא הפריע לו להיות עצמאי והוא דאג לבשל לעצמו דברים יחסית פשוטים מאז שנסגר חדר האוכל בקיבוץ. הוא היה גאה בכך, ובצדק.

עופר נרצח ב 7.10 בביתו בקיבוץ כיסופים. לפני שנותק הקשר עם אחותו טלי, היא ביקשה שינעל את שתי דלתות הכניסה ויסגור את דלת הממד. המחבלים נכנסו אליו מוקדם, הובילו אותו לסלון וירו בו שני כדורים.

משפחתו מתגעגעת אליו מאד.


עופר התקשה לראות ולכן הכין מנות פשוטות שלא דרשו יותר מידי דיוק. היה לו חשוב להכין לעצמו את האוכל, למרות שהחל לבשל בגיל מבוגר, עם סגירת חדר האוכל בקיבוץ.

הוא היה מאד גאה שבישל לעצמו גם מנה בשרית. והיא היתה טעימה!

לחצו כאן
עופר רון ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

לקציצות:

חצי קילו בשר קצוץ

שן שום

בצל 

פירורי לחם

גזר

ביצה


לרוטב:

בצל

2 שיני שום

3 עגבניות בשלות ללא קליפה מרוסקות

רסק עגבניות


תבלינים- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, אבקת מרק, פטרוזיליה, כמון

שמן



אופן הכנה

הכנת הקציצות:

מערבבים בשר קצוץ, ביצה, פירורי לחם, גזרים מגורים (לתוספת בריאות), שן שום קצוצה, מלח ופלפל. מכינים כדורים ומניחים בקרור לפחות לחצי שעה.

לאחר מכן לטגן את הקציצות במחבת עם שמן ולהניח בצד.


הכנת הרוטב:

מטגנים בצל, מוספיים 2 שיני שום, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, מים ושאר תבלינים לפי הטעם.

להביא לרתיחה עדינה של כעשרים דקות.

להוסיף את הקציצות ולבשל כעשרים דקות. 

להגיש עם אורז לבן או פסטה.


bottom of page