top of page

קציצות בשר ברוטב

עופר רון ז״ל

Empower
Growth

עופר היה האח הבכור במשפחתו. 

הוא אהב צילום, טיולים בטבע, גינון ומוזיקה.

הוא היה מאד משפחתי ואהב את החיים.

עופר היה כבד ראיה עקב ניוון רשתית. זה לא הפריע לו להיות עצמאי והוא דאג לבשל לעצמו דברים יחסית פשוטים מאז שנסגר חדר האוכל בקיבוץ. הוא היה גאה בכך, ובצדק.

עופר נרצח ב 7.10 בביתו בקיבוץ כיסופים. לפני שנותק הקשר עם אחותו טלי, היא ביקשה שינעל את שתי דלתות הכניסה ויסגור את דלת הממד. המחבלים נכנסו אליו מוקדם, הובילו אותו לסלון וירו בו שני כדורים.

משפחתו מתגעגעת אליו מאד.


עופר התקשה לראות ולכן הכין מנות פשוטות שלא דרשו יותר מידי דיוק. 

היה לו חשוב להכין לעצמו את האוכל, למרות שהחל לבשל בגיל מבוגר, עם סגירת חדר האוכל בקיבוץ.

הוא היה מאד גאה שבישל לעצמו מנה בשרית כה טעימה.

אחותו משתפת ששמחה לגלות שעופר שדרג את המתכון ששלחה לו, עם כף טחינה בבלילה של הקציצות, זה שדרג את הטעם והפך את הקציצות לטעימות במיוחד.

לחצו כאן
עופר רון ז״ל
לקריאת הסיפור של 

מצרכים

לקציצות:

חצי קילו בשר קצוץ

1 שן שום כתושה

1 בצל קצוץ דק

2 כפות פירורי לחם

1 גזר מגורד

1 ביצה

1 כף טחינה

2 כפות שמן זית לטיגון הקציצות


לרוטב:

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות דק

3 עגבניות בשלות מגורדות על פומפיה

1 כף רסק עגבניות

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות שמן זית

1 כוס מים


תבלינים:

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אבקת מרק עוף

1/2 כמון


שמן

אופן הכנה

הכנת הקציצות:

מערבבים בשר קצוץ, ביצה, פירורי לחם, גזרים מגורים (לתוספת בריאות), כף טחינה, שן שום קצוצה, מלח ופלפל.

מכינים כדורים ומניחים בקרור לפחות לחצי שעה.

מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הקציצות על להבה בינונית להזהבה קלה. 

מניחים בצד.


הכנת הרוטב:

מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים שום ומגנים עוד דקה.

מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים עגבניות מגורדות ומים ומביאים לרתיחה עדינה.

מבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות.

מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד כעשרים דקות.

בסוף הבישול מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

להוסיף את הקציצות ולבשל כעשרים דקות. 

להגיש עם אורז לבן או פסטה.


bottom of page